E-Tebligat verme süresi uzaltıldı mı?

Güncelleme Tarihi:

E-Tebligat verme süresi uzaltıldı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 12:41

E-tebligat nedir? Elektronik tebligat; 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun hükümleri gereğince tebliğ edilmesi zorunlu olan belgelerin, e-tebligat sistemi ile internet ortamında mükelleflerin elektronik adreslerine bildirilmesidir. Peki, Kanuna göre e-tebligat verme süresi ne zamana kadar uzatıldı?

E-Tebligat Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Haberin Devamı

E-Tebligat Kanunu’na göre başvuru, vergi mükelleflerinin kendisi ya da yasal temsilcisi yolu ile yapılabilir. Ya da e-tebligat işlemlerini yapmak için özel yetki içeren noterden alınmış vekaletname sahibi vekil yolu ile yapılabilir. E-tebligat yapıldığında size e-mail ya da SMS aracılığı ile bildirilir. Kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç bakımından gelir vergisi yükümlülüğü bulunan meslek grupları, isteğe bağlı bir biçimde kendilerine elektronik tebligat yapılmasını isteyenler e-tebligat başvurusunda bulunabilir.

E-Tebligat verme süresi uzaltıldı mı

E-Tebligat Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektronik tebligat talebi için bağlı bulunan Vergi Dairesi’ne talep bildirimi sunulur. Başvuru sırasında sistemden verilecek olan internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre bulunan kapalı zarf mükellefe teslim edilir. Daha sonra mükellef belgeyi teslim aldığına dair bir teslim tutanağı imzalar ve işlem tamamlanır.

Haberin Devamı

E-Tebligat Sisteminin Yararları Nelerdir?

E-tebligat tebliği sisteminde gönderilen belgelere ait olan gönderim tarihi, tebliğ tarihi gibi bilgilere erişilebilmektedir. E-tebligat sistemi sayesinde çok uzun zaman süren işlemler elektronik ortamda birkaç dakika içinde gerçekleştirilebilir. Sıra beklemeden, devlet dairelerine gidip gelmeden çok kısa sürede işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Belgenin kapsamı ve içeriği bu sistem ile güvence altına alınır ve belgede değişiklik yapılması olasılığı ortadan kaldırılır. Hizmet kalitesinde artış olur. Bu sistemde; tebligatın ne zaman yapıldığı, gönderen kurum ya da alıcının kim olduğu, ayrıca tebligatın eklerinin içeriği detaylı bir biçimde görüntülenebildiği için bilgiler açık ve kesindir. Vergi dairesinde tebligat vermek ücretli iken e-tebligat ücretsizdir. Tüm bilgileriniz ve verileriniz bu sistem ile güvence altındadır.

E-Tebligat Süresi Ne Kadar Uzatıldı?

Resmi gazetede, Maliye Bakanlığının Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Tebliği yayımlandı. Vergi Usul Kanunu’na göre vergi yükümlülerinin, ‘Elektronik Tebligat Bildirimi’ni 1 Ocak 2016 tarihinde değil 1 Nisan 2016 tarihine kadar internet ortamında e-tebligat sistemini kullanmaya zorunlu olmaya başlayacaklar.

 

BAKMADAN GEÇME!