E-Tebligat sisteminde başvurular nasıl gerçekleşir?

Güncelleme Tarihi:

E-Tebligat sisteminde başvurular nasıl gerçekleşir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 12:23

E-Tebligat sistemi 1 Ocak 2016 tarihinden sonra zorunlu bir hale gelecek. Peki bu sistemde gerçek kişiler başvurularını nasıl oluşturacak? Detaylar haberimizde.

E-Tebligat'a başvurmak zorunlu mu?

Haberin Devamı

E-Tebligat, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren, gelir vergisi mükelleflerinden ticari, zirai ve mesleki yönden kazanç elde eden herkesi kapsayacak bir sistem olacak. 2016'dan sonra zorunlu olacak bu sistemde, kazançları gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler ile diğer vergisel yükümlülükleri bulunan mükellefler ise sisteme gönüllü bir şekilde katılabilecek.

E-Tebligat sistemine nasıl başvurulur?

Gerçek kişiler kendi kişisel bilgileriyle Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi olan https://intvrg.gib.gov.tr adresine girerek giriş için yönlendirmeleri takip etmesi gerekiyor. İnternet vergi dairesi şifresi olanlar için “kullanıcı girişi” ekranından kullanıcı kodu, parola ve şifre bilgilerini girerek sisteme giriş sağlayabiliyor. İnternet vergi dairesi şifresi olmayanlar için de “TC Kimlik No ile Giriş” ekranından kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu şekilde E-Tebligat sistemi için başvuru yapmış oluyorsunuz.

Haberin Devamı

E-Tebligat başvuru işlemini gerçek kişiler, kağıt olarak başvuru formu doldurarak "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi" ile bizzat kendileri vergi dairesine giderek başvuru yapabiliyor.

Tebliğ edilen belgelere nasıl ulaşılır?

https://intvrg.gib.gov.tr internet adresinden sisteme giriş yapanlar "Elektronik Tebligat" adreslerine gönderilen belgeleri görüntüleyebiliyor. Ayrıca belgenin detaylarını görebiliyor ve istedikleri takdirde belgenin yazıcı kopyasını da alabiliyor.

 

E-Tebligat sisteminde başvurular nasıl gerçekleşir

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!