e-Tebligat başvuruları ertelendi

Güncelleme Tarihi:

e-Tebligat başvuruları ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 18:33

Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan e-tebligat sistemini kullanmak zorunda olan kurumlar vergisi mükellefleri, elektronik tebligat talep bildirimlerine 1 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. e-Tebligat başvuru süreleri de 1 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. İşte e-Tebligat konusunda detaylar...

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından uygulamaya konulan ve 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan e-Tebligat başvuruları ertelendi. 1 Nisan 2016 tarihine kadar uzatılan e-Tebligat başvuru süreleri, e-Tebligat sistemine geçiş aşamasında sorun yaşanmaması ve henüz başvurusunu tamamlayamayan mükelleflerin, kalan kısıtlı süre içinde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları amacıyla, ileri bir tarihe ötelendi.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 456 seri nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle ticari, zirai ve mesleki kazancı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine e-Tebligat sistemini kullanma zorunluluğu getirildiğine dikkat çekti. Bakanlık, 28 Aralık 2015 tarihine kadar zorunluluk kapsamında bulunan 1 milyon 232 bin gelir vergisi ve 389 bin kurumlar vergi mükellefinin uygulamadan faydalanmak için başvuru yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan e-Tebligat sistemine geçiş aşamasında sorun yaşanmaması ve henüz başvurusunu tamamlayamayan mükelleflerin, kalan kısıtlı süre içinde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları amacıyla, e-Tebligat sistemine başvuru süreleri 1 Nisan 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda tebliğ edilecek olan e-Tebligat, kurumlar vergisi mükelleflerine zorunlu olacak ancak isteyen vatandaşlar da e-Tebligat hizmetinden faydalanabilecek.

BAKMADAN GEÇME!