E-Tebligat başvuru süreleri uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

E-Tebligat başvuru süreleri uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 05:53

E-Tebligat uygulaması için başvuru tarihleri uzatıldı. 1 Ocak 2016' da başlanacak olan E-Tebligat uygulaması için süre 1 Nisan 2016 tarihine uzatıldı.

Haberin Devamı

Tebligat sistemi, hem zamandan hem de güvenilirlik sağlaması açısından yeni sistemine geçiyor.  Bu yeni dönemde artık Elektronik Tebligat (e-tebligat) sistemine geçilecek ve tebligatlar internet ortamında alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi dairelerinin düzenlediği, tebliğ edilmesi gereken evraklar artık elektronik ortamda tebliğ edilebilecek. Bu işlemler için son başvuru tarihi 1 Nisan 2016 tarihine kadar uzatıldı.

E-TEBLİGAT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Tüzel kişiler ve gerçek kişiler başvurularını, vergi dairelerinden yapılabilecek. Vergisi mükellefleri E-tebligat sistemine, "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi" formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek.

Vatandaşlar "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi" ne Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sayfası olan "gib.gov.tr/e-Tebligat" bölümünden ulaşabilecek. Vatandaşların, başvuru belgeleri bölümünden talepleri için gerekli belgeleri doldurmaları gerekecek. Şirketler ve Diğer Tüzel Kişiler için ayrı Gerçek Kişiler için ayrı olmak üzere iki çeşit bildirim formu olan sistemde, belgeler doldurulduktan sonra vergi dairelerine başvuruda bulunulabilecek.

Haberin Devamı

E-Tebligat başvuru süreleri uzatıldı

E-TEBLİGAT ZORUNLU OLACAK

E-Tebligat sisteminin zorunlu olduğu ile ilgili yapılan resmi açıklamada, "456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 01/01/2016 tarihi itibariyle ticari, zirai ve mesleki kazancı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine e- Tebligat sistemini kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Buna göre 28/12/2015 tarihi itibariyle zorunluluk kapsamında bulunan 1.232.000 gelir vergisi ve 389.000 kurumlar vergisi mükellefi uygulamadan yararlanmak için başvuruda bulunmuştur. " bilgisi paylaşılmıştır.

E-Tebligat sistemi zorunlu bir uygulama olacağı için henüz sisteme başvurmayan mükelleflerin, 1 Nisan 2016 tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri önem taşımaktadır.

E-TEBLİGAT' IN YARARLARI NELERDİR?

Bilgi güvenliğini ve kişisel verilerin korunmasını sağlayacaktır ayrıca, hizmet kalitesini bu sebeple artacaktır. Tebliğ edilen belgenin içeriğini sizden başkası göremeyecek bu da güvenilirlik açısından önemli. Sadece size ulaşacağı için belge üzerinde herhangi bir değişiklik yapılama durumları ortadan kalkacak. Eski tebligatlara göre, haftalarca süren tebligat işlemi, elektronik tebligat sistemi ile anında gerçekleştirilebilecek. Masrafsız bir uygulama olacağı için bütçeye de katkı sağlayacak. E-Tebligat üzerinden yapılacak olan tebligatlar da; kâğıt, zaman ve enerji tasarrufu sağlanması da hedefleniyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!