E Okul - VBS neden açılmıyor? eokul sistemi not sorgulama çalışıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

E Okul - VBS neden açılmıyor eokul sistemi not sorgulama çalışıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 10:29

E okul, Veli Bilgilendirme Sistemi, TEOG sonuçlarının açıklanması ile birlikte zaman zaman açılmıyor. Bu yüzden hem veliler hem de öğrenciler eokul neden açılmıyor sorusunun cevabını arıyor.. Peki E Okul ne zaman açılacak, sorgulama sayfaları çalışıyor mu? İşte detaylar

Haberin Devamı

Eokul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girmek isteyen öğrenci ve veliler sistemdeki problem nedeniyle bir süre online sistemi kullanamamışlardı. Şimdi merak edilen konu ise not sisteminin ne zaman görüntülenebileceği. Peki eokul not görüntüleme sistemi ne zaman aktif hale geçecek. İşte E Okul hakkında tüm detaylar

E okul veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, sisteme girdiklerinde not bilgisini görüntüleme ekranının kapalı olması sebebiyle araştırma yapmaya başladı. E okul notları göstermiyor, ne zaman açılacak şeklinde sorular yönelten vatandaşlar, MEB'in konuyla ilgili yaptığı açıklamayı merak etti. Peki, e okul VBS ne zaman açılacak? İşte, merak edilen detaylar

E OKUL NOTLARI NE ZAMAN ERİŞİME AÇACAK?

Performans kanaatleri, proje notları ve sınav puanlarının görüntülendiği sistem olan e okul veli bilgilendirme sistemi, neden açılmıyor sorusu ile gündemde yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e okul veli bilgilendirme sisteminin neden hizmet vermediğiyle ilgili açıklamayı, "Sayın Velimiz; öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir. " şeklinde gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

E okul sistemine girişte sabah saatlerinde yaşanan sıkıntılar ise kısa sürede giderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci bir kararına kadar not görüntüleme sayfasına erişemeyecek olan öğrenciler, bu esnada yalnızca devamsızlık bilgilerini görüntüleyebilecek.

E-OKUL SİSTEMİ'NE NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMLERİ

Özellikle bütün bir yıl çalışmış olan tüm öğrenciler yaz aylarının gelmesi ile beraber artık güzel bir tatili ve dinlenmeyi hak etmiş oluyorlar. Fakat öğrenciler bu dinlenme aşamasına geçmeden evvel içlerinin rahat etmesi ve meraklarını gidermek için bir an önce E-Okul takdir – teşekkür hesaplama işlemi yapıp sonuçlarını öğrenmek istiyorlar. Öğrenciler e-okul sisteminde bulunan takdir – teşekkür hesaplama sistemi sayesinde hangi belgeyi alacaklarını çok kolay bir şekilde öğrenebiliyorlar. Bu yüzden eski zamanlardaki gibi zorlu hesaplamalar yapmalarına çok da gerek kalmıyor. Aynı şekilde tüm öğrenciler E-Okul VBS üzerinden girmiş oldukları sınavların sonuçlarını ve aldıkları notları da kolay bir şekilde görüntüleyebiliyorlar. Okulların kapanmasına bir hayli az bir zaman kaldığı için tüm bu bilgiler artık sistemdeki yerlerini almış durumda. O nedenle tüm hesaplama işlemleri de rahatça yapılabiliyor. Bu yüzden öğrenciler tahmini olarak puan hesaplama robotu üzerinde karne notlarını girerek yıl sonunda başarılarına ve çalışmalarına karşılık olarak hangi belgeleri alacaklarını hemen öğrenebiliyorlar.

Haberin Devamı

E OKUL BAŞARI PUANI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir öğrencinin yılsonu başarı puanı ise derslerinin ağırlıklı puanlarının toplamının bu derslerin haftalık ders saatlerini toplamına bölünmesi ile elde edilen bir puan olur. Eğer bir nakil işlemi sonrasında öğrenci gelmiş ise bu öğrencinin yıl sonu başarı puanı hesaplaması yapılır iken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısının toplamı esas olarak alınır. Yılsonu başarı puanı hesaplama işlemi yapılırken de bölme işlemi virgülden sonra iki basamak kadar yürütülür.

Tüm öğrenciler için sınavlar, performans çalışmaları, projeler ve çeşitli uygulamalar 100 tam puanın üzerinden değerlendirilerek notlandırılır. Bu not verme işleminden sonra öğretmenin yaptığı değerlendirme sonuçları E-Okul VBS'yedirekt olarak işlenir. Böylece de hem öğrenciler hem de veliler, öğrencinin sınavlardan, performans çalışmalarından, projelerden ve yaptığı uygulamalardan aldığı notu online olarak E-Okul VBS üzerinden görüntüleyebilir. Aynı şekilde öğrenciler yıl sonunda başarı puanlarını hesaplayacakları zaman da E-Okul VBS üzerinden tüm notlarını görme imkanına sahip olmuş olurlar.
Puan derece göre verilen değerler de bellidir. Bir öğrenci 85,00 ile 100 puan arasında bir derece almış ise bu "pekiyi" olarak değerlendirilir. Benzer şekilde 70,00 ile 84.99 puan aralığı ise "iyi" değerlendirmesine aittir. Bunun yanı sıra 60,00 ile 69,99 aralığı "orta" olarak ve 50,00 ile 59,99 aralığı ise yalnızca "geçer" olarak değerlendirilir. Fakat puan derecesi 0 ile 49,99 puan aralığında olan öğrenciler "geçmez" puan değerine sahip olurlar.,

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!