E okul sayfasına nasıl girilir? E okul sınav sonucu ve devamsızlık öğrenme ekranı

Güncelleme Tarihi:

E okul sayfasına nasıl girilir E okul sınav sonucu ve devamsızlık öğrenme ekranı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2019 19:00

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından hizmete konulan E-Okul VBS sistemi, ilk ara tatil ile beraber ziyaretçi almaya başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin not durumlarından devamsızlık bilgilerine kadar pek çok bilgilerin depolandığı e okul ekranına, öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numara ile erişim sağlanıyor. Peki, e okul sayfasına nasıl girilir? İşte, e okul VBS sınav sonucu ve devamsızlık öğrenme ekranı.

Haberin Devamı

18 milyon öğrencinin kullandığı e okul giriş sayfası, notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler ya da çocuklarının ders durumları hakkında bilgi edinmek isteyen veliler tarafından son günlerde sıklıkla kullanılmaya başlandı. Sisteme giriş yapamayanlar ise, "E okul VBS ekranına nasıl giriş yaparım?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, e okul girişi hakkında tüm detaylar.

E-OKUL VBS GİRİŞİ EKRANI NASIL KULLANILIR?

E-Okul sistemine öğrenci ve velilerce son bir yılda 1,5 milyar kez giriş yapıldı. Bu girişlerin yüzde 80'i, 18 milyon akıllı telefonda kurulu mobil e-Okul uygulamasından gerçekleştirildi. Geçtiğimiz eğitim - öğretim döneminin başında yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

E OKUL'DAN HANGİ BİLGİLER ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

Haberin Devamı

E OKUL MOBİL UYGULAMA NEDİR?

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulamadır.

Mobil Veli Bilgilendirme Sistemi mobil uygulama dükkanlarında (meb, okul, e-Okul, meb e-Okul) anahtar kelimeleriyle bulunabiliyor ve ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Sisteme giriş yapmak için önce öğrencinin T.C. Kimlik No ve okul numarası yazılıyor. İlk kez giriş yapıldığında velinin karşısına, rastgele seçilmiş öğrenci fotoğrafları geliyor. T.C. kimlik numarası, okul numarası yazıldıktan sonra öğrencinin fotoğrafı seçiliyor. Daha sonra velinin karşısına güvenlik için bir soru geliyor. Soruya doğru cevap verildiğinde VBS'ye giriş sağlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!