E Okul sorgulama ekranı | E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi

Güncelleme Tarihi:

E Okul sorgulama ekranı | E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 09:25

İkinci dönemin bitmesine sayılı günler kala e-Okul sistemine olan ilgi artmaya başladı. Öğrenciler ve velileri, e-Okul'dan not ve devamsızlık sorgulama işlemlerini nasıl yapacaklarını merak ederek araştırıyor. Peki, e-Okul'a nasıl giriş yapılır? E-Okul VBS'den hangi bilgiler sorgulanır?

Haberin Devamı

2017-2018 eğitim öğretim yılının sonlarına doğru yaklaşılmasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yapılan sınavlar hız kazandı. Ayrıca ikinci dönem birinci sınav sonuçları da öğretmenler tarafından e-Okul sistemine yüklenmeye başlandı. Öğrenciler ve veliler ise sisteme girilen notları sorgulamak ve e-Okul VBS'den yapılan diğer hizmetlerden yararlanmak için, e-Okul VBS sistemine nasıl girildiğini ve e-Okul'dan hangi sorgulamaları yapabileceklerini araştırmaya başladı. İşte, e-Okul hakkında merak edilen tüm detaylar...

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI

Geçtiğimiz eğitim- öğretim döneminin başında yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL VBS EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL'DAN YAPILAN SORGULAMALAR

Sistemde yukarıda bahsettiğimiz durumların yanında, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları ve duyurulara ulaşılabilir.

E-OKUL NEDİR?

Haberin Devamı

E- Okul, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!