E-okul ile lise nakil, lise kayıt işlemleri ve boş kontenjan öğrenme! E-Kayıt işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-okul ile lise nakil, lise kayıt işlemleri ve boş kontenjan öğrenme E-Kayıt işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 14:34

TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, E-okul lise nakil ve lise kayıt işlemleri için herkes hızlanmaya başladı. 1. Dönem E-Okul üzerinden lise kayıt ve lise nakil başvuru tarihleri ne zaman sonlanacak? Detaylarda...

Haberin Devamı

TEOG Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının sonrasında Anadolu, Fen, Meslek Liseleri, Sosyal Bilimler ve Sanat İmam Hatip Liseleri, için boş kontenjan ve taban puanlar belli oldu. Tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul uygulaması üzerinden sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına nakil işlemleri ile ilgili boş kontenjan ve taban puan bilgileri erişime açıldı. 2015 TEOG Yerleştirme Sonuçları açklanması sonrasında nakil işlemi gerçekleştirecek olan öğrenciler ve veliler Fen, Anadolu ve Meslek Liseleri boş kontenjanları belli oldu mu, e okul lise nakil başvurusu nasıl yapılır, Nakil basvurusu ne zaman hangi tarihte yapılacak, Lise Taban Puanları belli oldu mu, Lise kayıt tarihi ne zaman başlıyor merak ediyorlar.

Haberin Devamı

2015 TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

TEOG Yerleştirme sonuçlarının 14 Ağustos tarihinde açıklanmasından sonra herhangi bir liseye yerleşen ya da yerleşemeyen öğrenciler ve velileri nakil işlemleri ve TEOG Lise Ek Tercihleri için sabırsızlanmaya başladılar. Nakil işlemi ve tercih yapacak öğrenciler TEOG Lise Boş Kontenjanlarını, TEOG Anadolu Lisesi Boş kontejanlarını, TEOG Fen Lisesi Boş Kontenjan ve taban puanlarını,TEOG Meslek Lisesi Boş Kontenjan ve Taban Puanlarını, TEOG İmam Hatip Liseleri Taban Puan ve boş kontejanlarını merak ediyorlar. Veliler ve öğrenciler TEOG Nakil İşlemleri, lise boş kontenjanları ve taban puanları ile ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesi E-okul üzerinden e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzeriden öğrenebilecekler.

2015 TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

2015 TEOG LİSE BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

2015 TEOG LİSE KAYIT TARİHİ VE NAKİL BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

E-okul ile lise nakil, lise kayıt işlemleri ve boş kontenjan öğrenme E-Kayıt işlemi nasıl yapılır

E-KAYIT İLE İLGİLİ HERŞEY

E-okul ile tüm öğrenciler yeni kayıt, nakil gibi işlemlerin tamamını evraksız bağışsız bir şekilde online olarak e- kayıt yöntemiyle yapabilecek.
E- Okul Kayıt 2015 2016,okula yeni kayıt, ilköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek.

Haberin Devamı

1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.

1- Kayıt ve nakillerde adres kontrolü olacak mı?

Resmî tüm ilkokul ve ortaokullara kayıt ve nakiller öğrencilerin ulusal adres veri tabanındaki bilgileri ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu kararı doğrultusunda yerleşim yeri adresi (birinci adres) esaslı yapılacaktır.

Haberin Devamı

2- 2009 Nisan-Eylül doğumlu çocukların kesin kayıtları nasıl olacaktır?

Bu yaş grubundaki çocuklar ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak
yerleştirilmişlerdir. Çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları yeterli olacaktır.

3- Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların velileri hangi işlemi yapacak?

Velilerimiz öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecektir. İlgililer ise ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecektir.

4- Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı veya nakli nasıl olacak?

Haberin Devamı

Yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşlarımızın çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafından yapılacaktır. Ancak eski okula kesin kayıt yapılan çocukların adresi değiştikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakiller açıldığında yapılacaktır.

5- Boş kontenjanı olan okullara nakiller ne zaman açılacak?

Sınıf mevcutları 30'un altında olan sınıflardaki kontenjanların mevzuatı doğrultusunda doldurulmasına ilişkin açıklama Eylül ayı başı itibariyle yapılacaktır.

6- Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına kayıtlar nasıl yapılacak?

Bu okullara kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılmadığından e-okul işlemleri ekranı açıldığında velisinin başvurusu üzerine okul yöneticileri tarafından süresi içinde kayıt ve nakiller yapılabilecektir.

Haberin Devamı

7- Şehit- muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin nakli ne zaman ve nasıl olacak?

Bu çocukların kayıtları sistemde yerleştirilen okula yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle bu konumdaki öğrencilerin istedikleri okullara nakillerine izin verilecektir.

8- Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, ana sınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyenlere özel bir uygulama getirilecek mi?

Yönetmeliğin izin verdikleri dışında hiçbir kişi veya gruba ayrıcalık tanınmayacaktır.

Önceki uygulama aynen devam edecektir.

9- Kesin kayıt için hangi işlem yapılacaktır?

e-kayıt yerleştirmesi aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelmektedir. Velilerimiz kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

10- Velilerden öğrencilerin kayıtlarının bir yıl ertelenme istekleri kabul edilecek mi?

Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecektir.

11- Birinci adresi yurt dışı olanların kayıtları nasıl olacak?

Birinci adresi yurt dışı olup Türkiye'de akrabasının yanında kalacak durumdaki çocukların kayıtları Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Bu çocukların yerleşim yeri adresi, anne-baba muvafakatnamesi ve hangi okula kayıt edileceği ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla resmi yoldan Bakanlığımıza gönderilecektir.

12- Kayıt edilen öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri ne zaman belli olacak?

Okullar 16 Eylül 2013 Pazartesi günü; 1. sınıfların uyum programı 9 Eylül 2013'de başlayacağı için öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecektir.

13- Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler aynı şubede mi öğrenim görecekler?

Okulun fiziki şartlarına göre aynı yaş gurubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecektir.

14- Beşinci sınıfa geçen öğrencilerin okulları nasıl belirlenecek?

Öğrencinin 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenim görmüş olduğu okul;

a) Ortaokul olarak dönüştürülmüş ise; öğrenci aynı okulunda öğrenimine devam edebilecektir.

b) İlkokul olarak dönüştürülmüş ise; ilçe milli eğitim müdürlüklerince planlanan ortaokula e-okul sisteminden ilçeler tarafından toplu olarak aktarılacaklardır.

YGS İLE İLGİLİ BİRBİRİNDEN KOMİK CAPS’LER

MEB 2015 YILI TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ

14 Ağustos 2015 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt
14 Ağustos 2015 Boş Kontenjanların İlan Edilmesi
17-21 Ağustos 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Tercih Başvuruların Alınması
24 Ağustos 2015 Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt
24 Ağustos 2015 Yerleşemeyen Öğrencilerin Açık Öğretim Kurumlarına Kayıtlarının Yapılması
14 Eylül 2015 2015-2016 Öğretim Yılı Açılışı

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre,

TEOG ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. 2.Nakil tercih başvuruları 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. Nakil başvuruları dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

E-okul ile lise nakil, lise kayıt işlemleri ve boş kontenjan öğrenme E-Kayıt işlemi nasıl yapılır

E- OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

2014 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına giren öğrencilere tercih döneminde rehberlik yapılması amacıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan TEOG Tercih Danışma Merkezi; 06-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında hafta içi saat (Saat 17.00’ye kadar) arası öğrencilerin hizmetinde olacak.
8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.

Tercihler öğrenci veya veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8'inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak tek liste halinde ve 25 tercih hakkı olacak.İşlemleri, http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından 06-16 Temmuz 2015
(Saat 17.00’ye kadar) tarihleri arasında en fazla 15 tercih olmak üzere yapılacak.

2015 TEOG LİSE NAKİLLERİNDE YENİ DÖNEM

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yapmış olduğu yeni düzenlemeler ile öğrencilerin TOEG Nakil Başvurularında 5 Tercih Hakkı olacak. Bu yıl nakil başvurusunda tek değil, 5 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar otomatik olarak yapılacak.

2015 TEOG'DA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK

TEOH lise tercihi yapan öğrencilerin 25 tercihinden birine bile yerleşemediği durumda sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecekler. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirlediği belli tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ

MEB tarafından açıklanan TEOG Yerleştirme sonuçlarındna sonra nakil işlemleri yapacak olan öğrenciler eğiitim göremek istedikleri okulların boş kontenjanına nakil başvurusu yapabilecek. 17 Ağustos tarihinde yapılacak olan nakil başvuruları dört gün sürecek ve 21 Ağustos 2015 cuma günü sona erecek.

TEOG NAKİLLERİNDE 20 PUAN KOŞULU

TEOG nakil başvuru şartlarına Danıştay'ın da yürütmeyi durdurma kararı verdiği taban puan dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre, boş kontenjanlara yapılan yerleştirmelerde "-20 puan şartı" gelecek. Buna göre ilk yerleştirmenin ardından okulda boş kontenjan kalırsa en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük öğrenciler bu okullara nakil için başvurabilecek.

TEOG RUTİN NAKİL ARALIKLARI AYLIK YAPILACAK

2015 yılında nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakilleri ise değiştirilerek ayda bir kez yapılacak şekilde değişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!