e-Okul girişi nasıl yapılır? VBS üzerinden yazılı ve sözlü notu görüntüleme

Güncelleme Tarihi:

e-Okul girişi nasıl yapılır VBS üzerinden yazılı ve sözlü notu görüntüleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 15:50

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) son günlerin en çok ziyaret edilen sayfalarından biri oldu. Hem öğrenciler hem de veliler, karne gününde bir sürpriz yaşamamak için e-Okul VBS üzerinden yazılı ve sözlü notlarını görüntülüyor. Online sistem üzerinde hem not hem de devamsızlık bilgileri yer alıyor. Peki e-Okul üzerinden yazılı ve sözlü sonuçları nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

Haftalık ders saatleri ve devamsızlık sayısı gibi bilgilerin yer aldığI E- okul uygulaması, hem öğrencilere hem de velilere önemli avantajlar sunuyor. Eylül ayında 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin başlangıcını yapan öğrenciler, E-okul VBS (E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi) üzerinden aldıkları notları görüntüleyebiliyor.

E- VBS KULLANIMI

E- okul sistemi hem masaüstü hem de mobil üzerinden kullanılabiliyor. Sisteme erişim sağlayabilmenin tek şartı ise T.C kimlik ve okul numarası bilgilerini doğru girmek. E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine üzerinden öğrenciye dair not bilgileri de rahatlıkla görülebiliyor. “Not Bilgisi” butonunu tıklandığında bütün not bilgilerinin dökümü alınabiliyor.Öğrenciye dair devamsızlık bilgisini de “Devamsızlık Bilgisi” butonunu tıklayarak takip edilebiliyor.E-okul üzerinden öğrencinin sınav sonuçları ve yerleştirme sonuçları da anlık olarak görülebiliyor.

Haberin Devamı

E- OKUL GİRİŞ

E-OKUL'DA HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

BAKMADAN GEÇME!