e-Okul girişi nasıl yapılır? e-Okul VBS giriş ve sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

e-Okul girişi nasıl yapılır e-Okul VBS giriş ve sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2019 22:09

18 milyon öğrenciye ait sınav sonuçlarından devamsızlıklara kadar pek çok bilgiye ulaşma imkanı tanıyan e-Okul, okullarda sınav döneminin başlamasıyla birlikte merak konusu oldu. Yazılılar için kısa bir süre kalmasıyla birlikte, bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenci velileri araştırma yapıyor. Peki, e-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen e-Okul sistemine olan ilgi, son günlerde ara tatil tarihin yaklaşmasıyla birlikte arttı. İşte, e-Okul VBS girişi hakkında detaylar...

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul sistemine öğrenci ve velilerce son bir yılda 1,5 milyar kez giriş yapıldı. Bu girişlerin yüzde 80'i, 18 milyon akıllı telefonda kurulu mobil e-Okul uygulamasından gerçekleştirildi. Geçtiğimiz eğitim - öğretim döneminin başında yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL VBS EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!