E-Nabız şifresi nasıl alınır? E-Nabız sağlık geçmişim işlemleri

Güncelleme Tarihi:

E-Nabız şifresi nasıl alınır E-Nabız sağlık geçmişim işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2020 10:38

E-Nabız şifresi nasıl alınır sorusu yüzlerce kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri uygulama olan e-Nabız'da birçok güzel imkan yer alıyor. Peki, E-Nabız şifresi nasıl alınır? E-Nabız'a nasıl giriş yaparım?

Haberin Devamı

e-Nabız sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır. Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir. Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişebildiğiniz dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

Haberin Devamı

* İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

E-NABIZ’A NASIL GİRİŞ YAPARIM?

Sisteme girişte kimlik doğrulama iki şekilde mümkün olmaktadır.

1. E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

2. E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-NABIZ ŞİFREMİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?

e-Nabız’a giriş yaptığınızda, anasayfada sol tarafta profil fotoğrafının altında yer alan “Düzenle” butonuna tıkladığınızda şifre değişikliği ekranı açılacaktır. Bu menüden hem şifre değişikliği yapabilir hem de tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-NABIZ ŞİFRESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

E-Nabız şifresi nasıl alınır E-Nabız sağlık geçmişim işlemleri

E-NABIZ SAĞLIK GEÇMİŞİM

Sağlık Geçmişim

e-Nabız sisteminde sağlık verileriniz varsa bu sayfa e-Nabız sistemine girdiğinizde gördüğünüz ilk ekrandır. Size ait gerçekleşmiş olan son iki muayeneyi bu ekranda görebilirsiniz.

Yine aynı sayfadan son muayenelerinizi hizmet kalitesi açısından değerlendirilebilir ve muayene ile ilgili yorum yapabilir, hastaneler hakkında yaptığınız yorumları silebilirsiniz. Bu sayfada bulunan Takvim alanında eğer varsa MHRS üzerinden almış olduğunuz hastane randevularınızı ve geçmiş randevu bilgilerinizi görebilirsiniz. Bildirimler bölümünde hesabınızla ilgili yapılan son aktiviteleri, son erişim ve hastane ziyaretleri
gibi bilgileri inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sağlık Profilim

e-Nabız sisteminde sağlık verileriniz yoksa sisteme ilk girdiğinizde gördüğünüz ekrandır. Sağlık verileriniz varsa “Sağlık Geçmişim” alanının aşağısında bu bölümü görebilirsiniz. Daha önceden eklemiş olduğunuz tansiyon, şeker, nabız ve ağırlık bilgilerinizi veya mobil cihazlardan
aktarılan verilerinizi sayısal veya grafiksel olarak bu ekranda görebilirsiniz.

Profil Bilgilerim
e-Nabız’a giriş yapıp, Anasayfada “Profil Düzenle” butonuna tıklayarak profil bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.
Buradan fotoğraf yükleme/güncelleme, şifre güncelleme işlemlerini yapabilir, yaşadığı ülke, yaşadığı şehir,
boy, kan grubu, e-posta ve cep telefonu bilgilerinizi değiştirebilirsiniz. Birden fazla e-posta ve cep telefonu
bilgisi ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

e-Nabız’a giriş yapıp, Anasayfada “Profil Düzenle” butonuna tıklayarak profil bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.
Buradan fotoğraf yükleme/güncelleme, şifre güncelleme işlemlerini yapabilir, yaşadığı ülke, yaşadığı şehir,
boy, kan grubu, e-posta ve cep telefonu bilgilerinizi değiştirebilirsiniz. Birden fazla e-posta ve cep telefonu
bilgisi ekleyebilirsiniz.

e-Nabız sistemine, internet bağlantısı olan bütün mobil cihazlarınızı ekleyebilirsiniz. Cihazınızın adını yazıp
“Ekle” butonuna tıkladıktan sonra ekranda çıkacak QR Kodunu, mobil uygulamanızda yer alan “Şifre Üret”
butonuna tıklayarak ekranda oluşan kodu okutup cihazınızı ekleyebilirsiniz.

e-Nabız hesabınızı istediğiniz zaman istediğiniz süre boyunca dondurabilir ya da kapatabilirsiniz. Bu işlemleri
yalnızca e-Nabız hesabınıza e-devlet kapısı üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızı dondurduğunuz süre içerisinde ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesisi bilgileri ve detayları eNabız sistemine yansımayacaktır. Hesabınızı kapattığınızda geçmişe dönük Tansiyon, Adım vb. sensör verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişim sağlayamayacaksınız.

BAKMADAN GEÇME!