e-Devlet şifresi ile e-Nabız giriş ekranı: e-Nabız giriş nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet şifresi ile e-Nabız giriş ekranı: e-Nabız giriş nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 10:52

e-Nabız girişinin nasıl olduğu merak ediliyor. Kovid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliğinin eklendiği e-Nabız’a, e-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresiyle, E-İmza veya Mobil İmza kullanarak T.C. numarası ile giriş yapılabiliyor.

Haberin Devamı

e-Nabız giriş ekranı yoğun ilgi görüyor. Aşı takviminin işlemeye başlamasıyla Bakanlık, e-Nabız uygulamasını güncelleyerek aşıyla ilgili yeni özellikler getirildi. Kovid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği uygulama içerisine eklendi. İşte e-Nabız giriş ekranı ve detaylar

E-NABIZ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Sisteme girişte kimlik doğrulama iki şekilde mümkün olmaktadır. E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet girişine tıkladığınızda Şekil2’de gördüğünüz E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

E-NABIZ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir.

Paylaşım Seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileridir. Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!