E- devlet'te yeni hizmet: Organ ve doku nakil listesi sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E- devlette yeni hizmet: Organ ve doku nakil listesi sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 15:01

E- devlet kapısı üzerinden yapılan işlemler arasına ‘organ ve doku nakil listesi sorgulama’ da katıldı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde bilgi akışı sağlayacak olan organ ve doku nakil listesi sorgulama işleminin gerçekleşmesi için adayların e-devlet sistemine giriş yapabilmesi gerekiyor. İşte henüz e- devlet sistemine kayıtlı olmayanlar için bilinmesi gerekenler ve organ ve doku nakil listesini görüntüleyebilmek için yapılması gerekenler

Haberin Devamı

e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak yeni hizmetler 8 Aralık itibariye aktifleşti. Bu işlemlerden biri de ‘organ ve doku nakil listesi sorgulama’ oldu. Organ saptanmasında ülke çapında iş birliğine gidilmesi amacıyla oluşturulan bu yeni hizmet ile organ ve doku nakillerine ait bilgiler görüntülenebilecek. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak yeni hizmetler 8 Aralık itibariye aktifleşti. Bu işlemlerden biri de ‘organ ve doku nakil listesi sorgulama’ oldu. Organ saptanmasında ülke çapında iş birliğine gidilmesi amacıyla oluşturulan bu yeni hizmet ile organ ve doku nakillerine ait bilgiler görüntülenebilecek. 

Organ Nakli Bilgisi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Organ nakli bilgisi sorgulama için E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Eğer edevlet şifrenizi bilmiyorsanız bir PTT şubesine giderek nüfus cüzdanınızla başvuruda bulununuz. Başvurunuzun sonucunda 2 TL karşılığında e- devlet şifrenizi edinebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki işlemleri lütfen sırasıyla uygulayınız.

Haberin Devamı

1. E- devlet hizmet listesinde yer alan Organ Nakli Bilgisi sorgulama sayfasına tıklayın

2. İlk olarak “Kimliğimi Şimdi Doğrula” kısmına daha sonra da “E-Devlet Şifresi” kısmına tıklayınız.

3. Karşınıza gelen sayfada T.C. kimlik numaranızla PTT’den almış olduğunuz e-Devlet şifrenizi giriniz.4. Bu işlemleri doğru yaptığınızdan eminseniz gönder butonuna tıklayınız ve organ nakli bilgisi sorgulamanızı yapınız.5.

KİMLER ORGAN BAĞIŞI YAPABİLİR?

Organ bağışları aile arasındaki anlaşmazlıklar, donör görünüşünün ve vücut bütünlüğünün bozulacağı endişesi, dini, kültürel ve sosyal nedenler, ölümü kabullenmeme ve beyin ölümünü anlamama nedenlerinden dolayı reddediliyor. Organ bağışı, kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra başka hastaların tedavisi için organlarının kullanılmasına izin vermesidir. 2238 sayılı Yasa’ya göre, 18 yaşını doldurmuş ve akıl sağlığı yerinde olan herkes organlarını bağışlayabilir. 

BAKMADAN GEÇME!