E-Devlet üzerinden Bağkur borç sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet üzerinden Bağkur borç sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 12:47

İnternet kullanımının yaygınlaşması ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle beraber çoğu devlet işleri online olarak gerçekleştirilebiliyor. Daha önce uzun bir süre boyunca sıra beklemek gerekirken şimdi istediğimiz sorgulama işlemini anında yapabiliyoruz. E-devlet kapısı üzerinden online olarak gerçekleştirilen işlemlerden biri de Bağkur borç sorgulama işlemidir. Peki T.C. kimlik numarası ile SGK Bağkur (4B) borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

2008 yılında e-devlet çatısı altında toplanan sorgulama işlemleri hem vatandaşların işlerini hızlandırdı, hem de devlet binalarındaki karışıklığı ve insan kalabalığını önledi. 2011 senesinde ise Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı da SGK çatısı altında toplandı. Birçok konuda sorgulama yapılan e-devlet kapısı üzerinden Bağkur borç sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu altında yapılan Bağkur borç sorgulama işlemi için öncelikle e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-devlet şifresini ise istediğiniz bir PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Ardından kendi belirlediğiniz şifreyle ‘www.turkiye.gov.tr’ web sitesine giriş yapabilir ve SGK altında bulunan Bağkur borç sorgulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Bağkur hizmet dökümü işlemini de yine e-devlet kapısı üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilir ve detaylı sorgulama yapabilirsiniz. İsterseniz yaptığınız sorgulamayı bilgisayarınıza kaydedebilir veya çıktısını alabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!