E-devlet üniversite kayıtlarında yarın son gün! E-devlet şifresi ile üniversite kaydı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-devlet üniversite kayıtlarında yarın son gün E-devlet şifresi ile üniversite kaydı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 14:53

28 Temmuz’da başlayan uygulamanın ilk gününde kayıt yapabilecek 514 bin 213 öğrenciden 62 bin 91'i kaydını elektronik ortamda gerçekleştirdi. E-kayıt nasıl yapılır? E-devlet kayıt belgeleri,online üniversite kaydı detayları haberimizde

Haberin Devamı

28 Temmuz’da başlayan uygulamanın ilk gününde kayıt yapabilecek 514 bin 213 öğrenciden 62 bin 91'i kaydını elektronik ortamda gerçekleştirdi.
Üniversite öğrencilerinin kayıt işlemleri kolaylaşacak.

Artık üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrenciler YÖK tarafından yürütülen Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları sayesinde, bu yıl ilk kez 32 üniversitede yapılmak üzere elektronik Kayıt (E-kayıt) sistemi uygulanacak. 'E-kayıt işlemleri 28 Temmuz 2015 - 5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Uygulama ile söz konusu üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler isteğe bağlı olarak bildirilen tarihler arasında ‘e-devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecekler.

Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecekler.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELERE E-KAYIT NASIL YAPILIR?

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgili tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Kayıt için PTT aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet kapısı şifresi ile "https://www.turkiye.gov.tr" adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-"Üniversite e-kayıt" hizmetini tıklamak gerekiyor.

Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu olarak alabilecek.

E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ VE GEREKLİ EVRAKLAR

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Haberin Devamı

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

Öğrencilerin üniversitelerine gitmeden elektronik kayıt yaptırabilecekleri üniversitelerin listesi şöyle:


ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ

Haberin Devamı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!