E-Devlet' te üniversite diploma sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet te üniversite diploma sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 17:52

E-Devlet Mezun Belgesi Sorgulama işlemi nasıl yapılır? Diploma bilgilerinizi online olarak nasıl kontrol edebilirsiniz? Yükseköğretim Kurulu' nun yeni hizmeti hakkında detaylı bilgiler haberimizde.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından E-Devlet tarafından verilen hizmetlerinden artık mezun olduğunuz üniversiteye ait mezuniyet bilgilerinize ulaşabileceksiniz. E-Devlet hizmet ile üniversite mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebiliyor ve barkodlu üniversite mezun belgesi oluşturabiliyorsunuz.

E-Devlet' e giriş yaptığınızda Yükseköğretim hizmetlerinde yer alan "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" ekranından Üniversite, Fakülte/MYO/YO/Enstitü, program, diploma notu, mezuniyet tarihi bilgilerine anında ulaşabiliyorsunuz. İşlem bölümünde yer alan belge oluştur kutucuğunu tıklayarak da mezun belgesi adıyla üzerinde barkod numarası bulunan mezun belgenizi de oluşturup yazıcı dökümünü alabiliyorsunuz.  Belgenize özel oluşturulmuş barkod numarası ile de "Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama" bölümünden doğrulama işlemi yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

E-Devlet te üniversite diploma sorgulama işlemi nasıl yapılır

İşe alımlarda ve diğer resmi işlemlerde de dahil olmak üzere diplomaların fotokopisi yerine sistem tarafından oluşturulmuş "Mezun Belge"lerinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Doğrulama işlemleri sayesinde  sayesinde özellikle diploma sahteciliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Bilgi güvenilirliği de böylece netlik kazanmış oluyor.

 

MEZUNİYET BELGESİ SORGULAMA VE DOĞRULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Sisteme giriş yapabilmek için "turkiye.gov.tr" adresinden E-Devlet Kapısı' na giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.

E-Devlet şifreniz yok ise, en yakın PTT merkez şubelerine giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabiliyorsunuz.

E-Devlet' te yer alan diplomalarınıza artık internet olan her yerden giriş yaparak öğrenebileceksiniz.

YÖK, 2015' in sonlarında mezuniyet işlemleri ile ilgili çalışmalarını tamamlayarak "Mezun Belgesi Sorgulama/Doğrulama Sistemi" ni hayata geçirdi. Bu hizmet sayesinde, 6 milyonu aşkın mezun bilgileri üniversiteler tarafından girilmiş oldu. Şu an için mezuniyet bilgileri sisteme girilme işlemi hala devam ediyor. En eski mezuniyet yılı ise 1969 olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 'nın E-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetlerin listesi ise şu şekilde sıralanmıştır:

Üniversite E-Kayıt

Üniversite E-Kayıt Belge Doğrulama

Öğrenci Belgesi Sorgulama

Öğrenci Belgesi Doğrulama

Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama

Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama

E-Devlet te üniversite diploma sorgulama işlemi nasıl yapılır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!