E Devlet soyağacı sorgulama sistemi nasıl kullanılır? Alt-Üst Soy bilgisi için cep telefonu kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

E Devlet soyağacı sorgulama sistemi nasıl kullanılır Alt-Üst Soy bilgisi için cep telefonu kolaylığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 15:28

Soyağacı sorgulama aşamasının gerçekleştirildiği E Devlet sistemi, yoğunluğun yarattığı sıkıntıların çözülmesiyle birlikte yeniden yayına açıldı. Ailesinin geçmişini ve soydaşlarını görmek isteyen vatandaşlar, E Devlet soy ağacı sorgulama ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, önce talebin oluşturulduğu ardından ise belgelerin gelmesinin beklendiği sistem cep telefonu üzerinden nasıl haber veriyor? İşte, E Devlet hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

E Devlet 'Alt-üst soy raporu' uygulaması yeniden hizmete girdi. Vatandaşların arasındaki adıyla soyağacı sorgulama işlemi bilindiği üzere geçtiğimiz hafta duyurulmuş fakat gördüğü aşırı talep nedeniyle hizmet askıya alınmıştı. Şimdi gerekli düzenlemeler yapıldı ve soyağacı sorgulama işlemi yeniden erişime açıldı. İşte konu hakkında tüm detaylar

Saatte 200 bin "alt-üst soy raporu" alındı. "Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası yeniden kullanıma açıldığı andan bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi. "Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası kullanıma yeniden açıldı. Bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı. "Alt-üst soy raporu"na vatandaşlarca yine yoğun ilgi gösterildi. e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu.

Haberin Devamı

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

CEP TELEFONU İLE BİLGİLENDİRİLECEK

Soy sorgulama işlemi yapan vatandaşların oluşturacağı yoğunluğu azaltmak ve kolaylık sağlamak için oluşturulan SMS sistemi aktifleştirildi. Buna göre, soy sorgulama için talepte bulunan vatandaşların dosyaları çıktığı anda cep telefonlarına mesaj olarak bildirim gidecek.

GÜNLÜK KOTA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sisteme günlük kota getirileceğini aktarmıştı. Güner, askıya alınan uygulamayla ilgili şunları söylemişti. “Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız” dedi. Kapasite tespit çalışmaları yapıldığını kaydeden Güner, “Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. ‘Bugün bu kadar’ diyerek ertesi güne aktaracağız.”

Haberin Devamı

SOYAĞACI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

737 BİN KİŞİ SORGULAMA YAPMIŞTI

Sorgulama sayfası ilk aktif olduğunda 737 bin 237 kişi aile üyelerinin izini sürdü, 330 bin belge alındı.

SADECE KENDİNE AİT BİLGİ

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üstsoy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

E Devlet soyağacı sorgulama sistemi nasıl kullanılır Alt-Üst Soy bilgisi için cep telefonu kolaylığı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!