E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi (soyağacı) sorgulama sayfası kullanıcıların erişimine açıldı... İşte, uygulamadaki yenilikler

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi (soyağacı) sorgulama sayfası kullanıcıların erişimine açıldı... İşte, uygulamadaki yenilikler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 08:35

E Devlet şifresi ile her vatandaşın gerçekleştirebileceği soy ağacı sorgulama işlemi, çalışmaların ardından yeniden hizmete açıldı. Yaşanan yoğun talep nedeniyle geçtiğimiz hafta kısa süreli kapanan ve talep sisteminin devreye alınmasıyla birlikte hizmete açılan E Devlet soyağacı sorgulama ekranı, vatandaşların yeniden gündemine girdi. Peki, talep oluşturma aşamasıyla hizmete devam eden E Devlet soy ağacı sorgulama sonuçları nasıl açıklanıyor? İşte, alt üst soyağacı sorgulama hizmetiyle ilgili bazı gelişmeler

Haberin Devamı

Yoğunluk nedeniyle erişimine kısa bir süre ara verilen E- devlet soyağacı sorgulama sayfası yeniden aktif hale getirildi. E- devlet kullanıcıları, "www.turkiye.gov.tr" internet sitesinden talep oluşturarak soyağacı sorgulaması yapabiliyor ancak yoğunluk nedeniyle sonuçların erişime açılması zaman alıyor. Peki E- devlet soyağacı sorgulama sonucu ne kadar sürede açıklanıyor? İşte alt üst soy bilgisi sorgulamasıyla ilgili son durum!

E Devlet soyağacı sorgulama ekranı merakla bekleniyordu. Yeni uygulamanın duyurulmasının ardından gördüğü yoğun talep nedeniyle diğer uygulamalarda kullanılamaz hale gelmiş e-Devlet sistemi tamamen kilitlenmişti. Geçici olarak durdurulan "alt-üstsoy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı.  Vatandaşlar, "www.turkiye.gov.tr" internet sitesinden talep oluşturarak "alt-üstsoy raporu"nu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Sitede farklı bir uygulama da devreye sokuldu. Bundan sonra vatandaşlar soyağacı taleplerini sisteme ilettikten sonra talep sırasına göre belge alınabilecek. Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak "alt-üstsoy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üstsoy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır." mesajı geliyor.

Bu arada, saatte 200 bin 'alt-üstsoy raporu' alındı - 'Alt-üstsoy raporu' sorgulama sayfası yeniden kullanıma açıldığı andan bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi. 

 Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yansoylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor. 

E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi (soyağacı) sorgulama sayfası kullanıcıların erişimine açıldı... İşte, uygulamadaki yenilikler

GÜNLÜK KOTA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sisteme günlük kota getirileceğini aktarmıştı. Güner, askıya alınan uygulamayla ilgili şunları söylemişti. “Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız” dedi. Kapasite tespit çalışmaları yapıldığını kaydeden Güner, “Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. ‘Bugün bu kadar’ diyerek ertesi güne aktaracağız.”

Haberin Devamı

E Devlet'e giriş için tıklayın

SOYAĞACI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

737 BİN KİŞİ SORGULAMA YAPMIŞTI

Sorgulama sayfası ilk aktif olduğunda 737 bin 237 kişi aile üyelerinin izini sürdü, 330 bin belge alındı.

SADECE KENDİNE AİT BİLGİ

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üstsoy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ gereğince kardeşler gibi yansoylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor. 

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!