e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet girişi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet şifresi nasıl alınır e-Devlet girişi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2020 10:06

e-Devlet şifresini almak isteyen ve giriş yapmak isteyen vatandaşlar sisteme yoğun ilgi gösteriyorlar. Kovid-19 salgını sürecinde birçok kamu hizmeti ülkenin dijital portalı "turkiye.gov.tr" adresinden verilmeye başlandı. Maske talebi, seyahat izin belgesi başvurusu, sosyal yardım başvurusu gibi birçok işlem sistem üzerinden yapılabiliyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdılar. e-Devlet şifresi nasıl alınır? sorusu son dönemde yoğun ilgi görüyor. Kovid-19 salgını sürecinde birçok kamu hizmeti ülkenin dijital portalı "turkiye.gov.tr" adresinden veriliyor. İşlemlerini halletmek isteyen vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilerin, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması için şifre alınması gerekmektedir. Kimlik doğrulama için farklı araçlar kullanılabilir: Kullanıcı adı ve parola, e-posta ve parola vb. e-Devlet Kapısı, kimlik doğrulama için Kimlik numarası ve şifre, e-imza, mobil imza, T.C. Kimlik Kartı kullanır.

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI-TIKLAYINIZ

İNTERNET BANKACILIĞI İLE E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilirsiniz.

ŞİFRE UNUTULUNCA NASIL YENİ ŞİFRE ALINIR?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM-TIKLAYINIZ

Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!