E-Devlet'e girişi ile yararlanılan E-Devlet hizmetleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlete girişi ile yararlanılan E-Devlet hizmetleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 15:39

E-Devlet devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarından yapacağınız pek çok işlemin online olarak yapılabildiği tek sistemdir. Sizde E-Devlet'e nasıl giriş yapacağım diyor iseniz, E-Devlet sistemini kullanmaya başlamadan önce E-Devlet ilk girişini yapmalısınız. E-Devlet ilk giriş için E-Devlet şifresi gereklidir. E-Devlet şifresi alarak E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet uygulaması ile tüm işlemlerimizi hızlı ve güvenli bir şekilde yapabileceğimiz bir sistemdir. E-Devlet sistemini kullanmaya başlamadan önce E-Devlet ilk girişin yapılması gerekmektedir. E-Devlet ilk giriş için E-Devlet şifresi gereklidir. E-Devlet uygulaması ile emeklilik sorgulama ve yararlanabileceğiniz birçok hizmeti haberimizde bulabilirisiniz.

E- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. Eğer e- devlet şifreniz yok ise yapmanız gereken ilk iş TC kimlik numaranızın bulunduğu kimliğini ile herhangi bir PTT şubesine gidip 2 TL işlem ücreti vererek sizde bir e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET İLK GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Devlet ilk giriş için şifre alındıktan sonra E-Devlet uygulamalarına girilerek önce kimlik doğrulama işlemi yapılır. Daha sonra T.C kimlik numarası ve E-Devlet şifresi girilerek işlem yapılmaya başlanabilir. Bu şekilde E-Devlet ilk giriş yaparak tüm kamu işlemlerinizi kolayca bulunduğunuz yerden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet ilk giriş işleminiz için öncelikle yazının sonunda yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranın sağ tarafında yer alan “Sisteme Giriş” butonuna tıklayınız.

E-Devlet’i kullanabilmeniz açısından kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kimlik doğrulama sistemi içerisinde E-Devlet şifresi de yer almaktadır. Tek bir şifre alarak birçok E-Devlet hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

E-Devlet hizmeti sayesinde Yükseköğretim Kurulu İşlem menüsü dahil olmak üzere birçok hizmetten yaralanabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetlerde kişiler belge almak istediğiniz sırada herhangi bir ücret ödemeye gerek kalmadan belgeye erişim sağlayabilirisiniz. E devlet üzerinden alınan belgeler aynı zamanda resmi bir nitelik taşıdığından dolayı aldığı belgeyi istediğiniz kurum için kullanabilirsiniz.

E-DEVLET YÖK İŞLEM MENÜSÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlete girişi ile yararlanılan E-Devlet hizmetleri nelerdir
ÖĞRENCİ BELGESİ SORGULAMA VE DOĞRULAMA

Haberin Devamı

Öğrenci durumunu belgelendirmek isteyen öğrenciler öğrenci belgesi sorgulama hizmetinden yararlanabilmektedirler. Öğrenci belgesi sorgulama hizmetinden öğrencilerin güncel eğitim durumu ile ilgili bilgiler yer alacağı gibi bu bilgilerin kanıtlanabilmesi adına internet üzerinden işlemler kağıda dökülebilmektedir. Öğrenci belgesi almak için kişilerin internet üzerinden sunulan E-Devlet hizmetinden yararlanması yeterlidir. Aynı zamanda internet üzerinden alınan bu belgenin doğrulanabilmesi de mümkündür ve bunun için öğrenci belgesi doğrulama hizmetindan yararlanılmaktadır.

YÜKSEKÖĞRETİM MEZUN BELGESİ SORGULAMA

Yükseköğretimden mezun kişilerin mezuniyet ile ilgili belgelerin alabilmesi adına E-Devlet üzerinden sunulan yükseköğretim mezun belgesi sorgulama hizmeti kullanılmaktadır. İlgili hizmet sayesinde kişiler güncel eğitim durumunu görüntülenebildiği gibi istediğinde mezuniyet belgesi alabilmektedir. E-Devlet üzerinden yayınlanacak mezuniyet belgesi bilgisayarlara indirilerek resmi olarak kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM MEZUN BELGESİ DOĞRULAMA

Mezun öğrencileri e devlet üzerinden aldığı yükseköğretim mezun belgelerinin doğrulanması adına yükseköğretim mezun belgesi doğrulama hizmeti sunulmuştur. Belgelerin altında yer alan doğrulamak barkod numaraları sayesinde kişiler kolay bir şekilde doğrulama işlemlerini yapabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!