e--Devlet şifremi unuttum, nasıl girebilirim? e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e--Devlet şifremi unuttum, nasıl girebilirim e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 21:55

Kamu hizmetlerinin işleyişi içerisinde önemli bir yere sahip e-Devlet sistemine girmek için kullanılan şifre unutulduğu takdirde uygulamaya giriş yapılamaz. Unutulması durumunda değiştirilme imkanı da bulunmuyor. Peki bu durumda e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

İnternet erişimi bulunan tüm akıllı cihazlar veya bilgisayar aracılığı ile her noktadan sadece birkaç dakika içerisinde sorgulama yapılabilen e-Devlet sistemine, TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan geniş online kamu hizmet ağı sunan e-Devlet uygulamasına www.turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanıyor.  Her bir kamu hizmet uygulamasını kullanabilmek için sistem içerisinde kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Kimlik doğrulama işlemi ile güvenli bir şekilde sisteme giriş yapabilen vatandaş, kamu kurumlarının tüm dijital hizmetlerini kullanarak kamu işlemlerini hızlı ve kolayca gerçekleştirebiliyor.

e-Devlet, sanal devlet portalı içerisinde Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar, Başbakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu ve dijital kamu hizmetleri veren tüm devlet kurumlarının hizmetlerine ulaşma imkanı tanıyor.

Haberin Devamı

e-Devlet sistemi içerisinde vatandaş, adres değişikliği, sabıka kaydı belgesi alımı, askerlik yeri sorgulama, mahkeme sorgulama ve daha pek çok kamu işlemine dakikalar içerisinde ulaşabiliyor…

ŞİFRE NASIL TEMİN EDİLİYOR

Artık şifrenizi unuttuğunuzda PTT’ye gitmek zorunda değilsiniz. Bunun için cep telefon numaranızı e-devlet kapısında doğrulamanız gerekmektedir. Telefon numaranızı doğruladığınızda, şifrenizi unutsanız bile PTT’ye gitmeden www.turkiye.gov.tr üzerinden yeni şifre oluşturabilirsiniz. Ayrıca internet bankacılığı, e-imza ve mobil imza ile de şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.

 

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE ADIM ADIM SİSTEME GİRİŞ

e-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise e-Hizmetler kategorisinde yer alan harflerden işlem yapılacak kurumun baş harfini bulup tıklayınız. Bu işlem hızını arttıracak. Örnek vermek gerekirse yapılacak işlem “Sosyal Güvenlik Kurumu” ile alakalıysa “S” harfine tıklanmalıdır. Bu işlemi de tamamladıktan sonra kurumun başlığı altında yer alan işlemlerden uygun olan işlem seçilmelidir. Seçim yaptıktan sonra ise açılacak ekrandaki “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basılmalıdır. Bu butona bastıktan sonra ise açılacak ekranda ilgili kısımlara TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girilmelidir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor. 

BAKMADAN GEÇME!