E-Devlet sabıka kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet sabıka kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 18:18

E-Devlet sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak eden yüz binlerce vatandaş konuyla alakalı araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Daha önce sıra beklenerek yapılan adli sicil kaydı işlemi artık e-Devlet üzerinden sunuluyor. Peki, e-Devlet sabıka kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden sabıka kaydı sorgulama işlemi artık çok kolay. E-Devlet şifresi olan her vatandaş rahatlıkla https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden sabıka kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

E-DEVLET ADLİ SİCİL KAYDI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden zaman kaybetmeden sicil kaydı sorgulaması yapmak isteyen ve sicil kaydı çıktısı almak isteyen vatandaşların öncelikle bir e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. e-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında alınabilmektedir. Öte yandan internet bankacılığı kullanan vatandaşlar e-Devlet internet bankacılığı girişi ile şifre almadan sisteme kayıt olabilirler.

Sisteme giriş yapan vatandaşların sicil kaydı sorgulaması yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi web sitesine giriş yapması gerekmektedir. Web sitesine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekranda bir bilgilendirme yazısı olacaktır. O yazı şu şekildedir:

Haberin Devamı

- Bir gün (24 saat) içerisinde en fazla 4 adet belge oluşturulabilir. Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz.

- Oluşturulan belgenin ne için kullanılacağı bilgisi önemlidir. Sorgulama yapmadan önce "Belgenin Neden Verileceği" alanının seçiminde dikkatli olmalısınız.

- Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki "Barkod Numarası" ve "T.C. Kimlik Numaranızı" paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından "Adlî Sicil Doğrulama" hizmeti ile görüntülenebilecektir.

- Oluşturduğunuz adlî sicil sonucu ile ilgili tereddütleriniz var ise öncelikle bulunduğunuz yerin mahalli adlî sicil bürosuna, tereddütlerinizin giderilmemesi halinde Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne başvurunuz.

Bilgilendirme yazısını okuduktan sonra ‘Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum.’ Seçeneğini işaretleyip ‘Devam Et’ butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra sicil kaydı belgesi için bazı bilgiler istenmektedir. O bilgiler şunlardır;

- Kurum Türü

- Belgenin Neden Verileceği

- Belgenin Nereye Verileceği

Haberin Devamı

Bilgilerin doldurulmasının ardından ‘Sorgula’ butonuna tıklayarak sicil kaydınızı görüntüleyebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

ADLİ SİCİL KAYDI BELGE DOĞRULAMASI NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden sicil kaydı sorgulaması yapıldığı gibi, alınan sicil kaydı belgesinin doğrulama işlemi de gerçekleştirilmektedir. Bunun için sisteme giriş yapan vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama web sitesine giderek T.C. Kimlik Numarası ve Barkod Numarası ile sorgulama yapmaları gerekmektedir.

ADALET BAKANLIĞI E-DEVLET HİZMETLERİ

Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet sistemi üzerinden sunulan hizmetler şu şekildedir;

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri

Haberin Devamı

Adli Sicil Kaydı Sorgulama

Adli Sicil Belge Doğrulama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!