e-Devlet öğrenci belgesi sorgulama ve doğrulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet öğrenci belgesi sorgulama ve doğrulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 15:03

Kamu kurumlarıyla ilgili tüm işlemlerin online olarak gerçekleştirildiği e-Devlet kapısı üzerinden öğrenci belgesi sorgulama veya doğrulama işlemleri yapılabiliyor. Peki, e-Devlet öğrenci belgesi sorgulaması nasıl yapılır? e-Devlet kapısı öğrenci belgesi doğrulama işlemleri için hangi bilgiler gereklidir? e-Devlet şifresi nasıl alınır?

Haberin Devamı

Öğrenci belgeleri artık e-Devlet üzerinden online olarak sorgulanabiliyor, çıktıları alınabiliyor. Öğrenci belgesi sorgulama işlemi için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmanızı sağlayacak bir şifreye ihtiyaç duyulmaktadır.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

e-Devlet şifresi almak için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir:

1- PTT Şubesinden e-Devlet Şifresi Alma

Bunun için size en yakın PTT şubesine giderek T.C. Kimlik Numaranız ile 2 TL ücret ödeyerek e-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz.

2- Mobil İmza

Mobil imza yöntemiyle e-Devlet kapısındaki işlemlerinizi yapmak isterseniz kullandığınız GSM şirketi ile irtibata geçmeniz ve mobil imza başvurusu yapmanız gerekmektedir.

3- Elektronik İmza

Elektronik imza mobil imzanın aksine özel şirketler tarafından sağlanan bir hizmettir. Bu hizmetten yararlanmak için bu şirketlerle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

4- T.C. Kimlik Kartı Bilgileri

T.C. kimlik kartı bilgilerinizle e-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

5- İnternet Bankacılığı

İnternet bankacılığı kullanıcı bilgilerinizin olduğu bankayı kullanarak sisteme giriş yapabilir ve şifre oluşturabilirsiniz.

E-DEVLET ÖĞRENCİ BELGESİ SORGULAMA İŞLEMİ

Öğrenci belgesi sorgulamak için öncelikle e-Devlet resmi web sitesi olan ‘https://www.turkiye.gov.tr/’ adresine girerek, sağ üst köşede yer alan ‘Sisteme Giriş’ butonundan T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile birlikte giriş yapmalısınız. Ardından Yüksek Öğretim Kurumu hizmetlerinden ‘Öğrenci Belgesi Sorgulama’ seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra ekrana Yüksek Öğretim Kurumunda kayıtlı olduğunuz bölüme ait öğrenci belgesi gelecektir. Öğrenci belgesinin çıktısını alabilir ve istediğiniz kuruma sunabilirsiniz.

E-DEVLET ÖĞRENCİ BELGESİ DOĞRULAMA İŞLEMİ

Elinizde bulunan öğrenci belgesinin doğrulama işlemi için ‘https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-dogrulama’ adresine tıklayarak T.C. kimlik numarası ve barkod numarası bilgilerini giriniz. Bilgileri girdiğinizde karşınıza onay ekranı çıkacaktır. Böylece öğrenci belgesi doğrulama işleminizi tamamlayabileceksiniz.

BAKMADAN GEÇME!