E-devlet nedir? Yurtdışında E-devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

E-devlet nedir Yurtdışında E-devlet şifresi nasıl alınır E-devlet nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 17:12

Birçok bürokratik işlemin kısa yolu anlamına gelen e-devlet şifresi ile devlet tarafından verilen hizmetleri elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz. Peki e-devlet şifresi nasıl alınır? Hangi uygulamalarda kullanılır? Detayları öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-devlet nedir? Yurtdışında E-devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet nasıl kullanılır?

Birçok bürokratik işlemin kısa yolu anlamına gelen e-Devlet şifresi ile devlet tarafından verilen hizmetleri elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz. Peki e-devlet şifresi nasıl alınır? Hangi uygulamalarda kullanılır? Detayları öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-DEVLET KAPISI NEDİR?

E-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı’nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

Haberin Devamı

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza veya elektronik imza kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifreyi vatandaş oluşturabilir. Pilot il olan Bolu’da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Şifreyi, şahsen başvuru yurtdışında Başkonsolosluklardan ücretsiz temin edebilirsiniz. Şahsen başvuru uygulaması, kişinin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adına işlem yapmasının önüne geçilmesini amaçlıyor. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!