e-Devlet MHRS hastane randevusu alma! e-Nabız uygulaması kayıt işlemleri!

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet MHRS hastane randevusu alma e-Nabız uygulaması kayıt işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 09:37

e-Devlet sistemi çatısı altında tüm kamu kurumlarının işlemlerinin toplanmasıyla beraber vatandaşların işi daha da kolaylaştı. Saatlerce sıra beklemek yerine online olarak işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar büyük bir zaman kaybından kurtuldu. e-Devlet kapısı üzerinden T.C. Sağlık Bakanlığı hizmetleri de sunulmaktadır. Peki, e-Devlet üzerinden MHRS randevusu nasıl alınır? T.C. Sağlık Bakanlığı e-nabız uygulaması ne işe yaramaktadır? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

T.C. Sağlık Bakanlığı MHRS uygulaması sayesinde artık hastane randevuları online olarak alınabiliyor. Böylelikle vatandaşlar zaman kaybı yaşamadan istedikleri tarihte istedikleri hastane ve doktora randevu alabiliyorlar.

E-DEVLET ÜZERİNDEN MHRS RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Daha önce vatandaşların hastane randevusu almak için MHRS sistemine üye olmaları gerekmekteydi. Ancak yapılan yeni düzenlemeyle e-Devlet şifresi olan vatandaşlar üye olmadan kolaylıkla MHRS sistemine giriş yaparak randevu alabilir. E-Devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığıyla e-Devlet şifresine sahip olabilirler. e-Devlet üzerinden MHRS sistemine giriş yapmak isteyen vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-merkezi-hekim-randevu-sistemi web sitesine gitmeleri gerekmektedir. Daha sonra altta bulunan ‘Uygulamaya Git’ butonuna tıklayan vatandaşlar direk olarak MHRS sistemine giriş yapacaklar.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE E-NABIZ UYGULAMASI GİRİŞİ

1 Ocak 2015 tarihinden itibaren, sağlık hizmeti aldığınız sağlık kuruluşlarında, başvurunuz ile ilgili konulan teşhis, tahlil, tıbbi görüntü, reçete, alerji ve benzeri bilgilere ulaşılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemine e-Devlet üzerinden giriş yapılabilmektedir.

e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmak isteyen vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-e-nabiz-kisisel-saglik-sistemi web sitesine giderek altta bulunan ‘Uygulamaya Git’ butonuna tıklamaları gerekmektedir. Sonrasında sistem sizi e-nabız uygulamasına yönlendirecektir. Bir kereye mahsus olmak üzere sisteme kayıt için bazı bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler şunlardır:

- Yaşadığı Ülke

- Yaşadığı Şehir

- Boy

- Kan Grubu

- E-Posta

- Cep Telefonu

- Şifre

Bu bilgilerin girilmesinin ardından sistem vatandaşlara bazı seçenekler sunmaktadır. Bu seçenekler arasından istenenler vatandaşlar tarafından işaretlenmelidir. Seçenekler şunlardır;

- Hiçbir hekim verilerimi görmesin (SMS kodu veya şifrematik ile onay zorunlu)

Haberin Devamı

- Aile hekimim verilerimi görsün

- Muayene olduğum hekim verilerimi görsün

- Muayene olduğum hastanedeki tüm hekimler verilerimi görsün

- Sağlık Bakanlığı'ndaki tüm hekimler verilerimi görsün

Tüm seçimlerin tamamlanmasının ardından ‘Kaydet’ butonuna bastığınızda cep telefonunuza bir onay odu gelecektir. Onay kodunun ekranda çıkan alana yazıldıktan sonra onaylanması gerekmektedir.

E-DEVLET SİSTEMİNDE BULUNAN SAĞLIK BAKANLIĞI HİZMETLERİ

e-Devlet kapısı üzerinden hizmet verilen diğer Sağlık Bakanlığı uygulamaları aşağıdaki gibidir;

Aile Hekim Bilgisi Sorgulama

Organ Nakli Bilgisi Sorgulama

e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi

Hizmet Puanı Sorgulama

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!