KYK yurt başvurusu ne zaman bitecek? 2018 KYK burs ve kredi başvuruları

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvurusu ne zaman bitecek 2018 KYK burs ve kredi başvuruları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 14:33

KYK yurt başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Henüz KYK yurt başvuru işlemini tamamlamayan çok sayıda üniversiteli adayı, yurt başvuruları için son günün ne zaman olduğunu merak ediyor. Öte yandan KYK burs ve kredi başvurularının da henüz başlamaması öğrencileri meraklandırdı. Peki, KYK yurt başvurusu ne zaman bitecek? KYK burs kredi başvurusu ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

KYK yurt başvurularının nasıl yapıldığının yanı sıra KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı da bu yıl ÖSYM tarafından üniversiteye yerleştirilen çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. E Devlet sistemi üzerinden alınacak KYK yurt başvuruları hakkında bilgi almak isteyen pek çok kişi, bir yandan da henüz başlamayan burs başvuruları hakkında sorgulama yapıyor. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? İşte, merak edilen detaylar... 

KYK YURT BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 3 Eylül Pazartesi alınmaya başlandı.  "e-devlet" üzerinden herhangi bir ücret ödemeden yapılacak başvurular, 10 Eylül Pazartesi saat 23.59'da sona erecek.

Haberin Devamı

Başvuru yaparken öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesinde yarar var. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, yerleştikleri üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme talebinde bulunması gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayanların ise başvurularını doğrudan tamamlanacak.

ADIM ADIM YURT BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK yurt başvuru yaparken E-Devlet şifresi mutlaka gerekli, çünkü başvurular yalnızca bu sistem üzerinden alınıyor. E-Devlet şifresi almak ise oldukça basit; E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek düşük bir ücret karşılığında "e-Devlet" şifresi alması gerekiyor.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine "e-devlet" üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK yurt başvurularının başlamasının ardından hızlı bir şekilde başvurularını tamamlayan çok sayıda genç, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Konu hakkında henüz net bir tarih açıklaması yok. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Bu hususta önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından geçtiğimiz yıl, lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencilerine bin 275 lira ödenmişti. 2018 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında KYK burs ve öğrenim kredileri başvuruları, ekim ayının ilk haftalarında başlıyor. Konu hakkında resmi bir açıklama ya da gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

DANIŞMA HATTI HİZMETTE 

KYK yurt başvurularını yaparken teknik ya da başka problem yaşayan öğrencilere yardımcı olması ve sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. 

Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek. Burada görev alan personel, öğrencilere gereken desteği sağlayacak.

BAKMADAN GEÇME!