e-Devlet ile SGK hizmet dökümü sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet ile SGK hizmet dökümü sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 18:36

Kamu kurumlarının dijital hizmetlerini tek bir adreste toplayan e-Devlet uygulaması sayesinde güncel sigorta bilgileri öğrenilebiliyor. SGK hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? SGK hizmet dökümü belgesi nasıl doğrulanır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

e-Devlet üzerinden güncel sigorta bilgilerine dakikalar içerisinde kolayca ulaşılabilen vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 4A-4B-4C hizmet dökümü sorgulaması yapabilmek için sisteme giriş yapılması gerekiyor. Akıllı cihazlar veya bilgisayar aracılığı ile giriş yapılabilen e-Devlet uygulamasında SGK hizmet dökümüne ulaşabilmek için, sisteme TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılmalıdır.

e-Devlet sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu ile alakalı 4A, 4B, 4C hizmetleri, ortak (4A, 4B, 4C) hizmetler, şahıs ödemeleri, diğer hizmetler kategorilerinde birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükelleflerini yakından ilgilendiren 4A hizmetleri içerisinde 4A Almanya/Bulgaristan Emekli ödemeleri, 4A banka ve adres değişikliği, 4A emekli aylığı kesintileri, 4A emekli aylık bilgisi, 4A emekli aylık bilgisi belge doğrulama, 4A emeklilik kaydı, 4A emekli ödeme bilgileri, 4A hizmet dökümü, 4A hizmet dökümü belge doğrulama, 4A sigortalı tescil kaydı tespiti, 4A on günden az süreli ev hizmetleri işveren başvuru ve sorgulama, 4A on günden az süreli ev hizmeti çalışan kişi sorgulama işlemleri yapılabiliyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL SORGULANIR?

SGK 4A hizmet dökümü ve 4A hizmet dökümü belgesi doğrulama işlemlerinizi internet üzerinden online olarak şu şekilde yapabilirsiniz; İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmalısınız. Girişi gerçekleştirdikten sonra yeni açılan sayfaya TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresini girmelisiniz. Daha sonra açılacak menünün sol kısmında bulunan e-Hizmetler sekmesine tıklamalısınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra açılacak menünün yine sol bölümünde bulunan harflerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilk harfi olan S harfini seçmelisiniz. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra SGK içerisinde yer alan 4A hizmet dökümü kategorisi seçilmelidir.

“Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna bastıktan sonra ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘internet bankacılığı’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Haberin Devamı

4A hizmet dökümü belgesi doğrulama işlemini ise; sisteme giriş yaptıktan sonra TC kimlik numarası ve belge üzerindeki barkod numarası girilerek, sorgulama yapılabiliyor.

e-Devlet şifreniz yoksa www.turkiye.gov.tr sistemine giremezsiniz. Uygulamadan faydalanmak için size en yakın PTT şubesine e-Devlet şifresi için başvuruda bulunarak, e-Devlet şifresi edinebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!