E-devlet Bağkur Bilgileri Nasıl Sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

E-devlet Bağkur Bilgileri Nasıl Sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 00:04

Bağkur borç öğrenme e devlet sistemi tarafından gerçekleştirilmektedir. Peki bağkur borç sorgulama ve bağkur borcu öğrenme nasıl gerçekleşmektedir? Haberin detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-devlet Bağkur Bilgileri Nasıl Sorgulanır

Bağkur Nedir?

16 Mayıs 2006 tarihinde 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu kabul edilmiş böylece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı T.C. Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmiştir. Bağkur sigortası; yaşlılar, maluller, ölüm üzerine sigorta yapmakta ve sağlık sigortası yardımı yapmaktadır. Bağkur’un mevzuatınca sigorta primi ve maaşların hesaplanması için 24 gelir basamağı bulunmaktadır. Peki bağkur borcu öğrenmek istiyorum diyorsanız ne yapmalısınız?

Bağkur Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bağkur borcununuzu iki biçimde sorgulayabilir ve ödeyebilirsiniz. Ziraat Bankası üzerinden borç sorgulama ve ödeme yapabilir ya da e devlet sistemi üzerinden borcunuzu görebilirsiniz. Ziraat Bankası’na ödeme yapmak için siteye giriş yapmanız gerekir. Sorgu türü kısmından 4B Sigortalı Ödemeleri sekmesini tıklamalısınız. Sorgu tipi bölümünden Bağkur Geçmiş Dönem & Bağkur Cari Dönemden birisini tercih edip alt kısımda açılan yere T.C. Kimlik No yazan yerine kimlik numaranızı yazmalısınız. Alt kutucukta açılan karakterlerin aynısını yandaki boşluğa girmeli ve Borç Sorgulama butonuna tıklamalısınız. Eğer e devlet üzerinden sorgulama yapacaksanız siteye giriş yaptıktan sonra Kimliğimi Şimdi Doğrula kısmına tıklamalısınız. Daha sonra da e devlet şifresi butonunu tıklayıp T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi sisteme girerek Bağkur Borç Sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!