e-Devlet araç ve sürücü belgesi ceza puanı sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet araç ve sürücü belgesi ceza puanı sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 15:27

e-Devlet üzerinden EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından sunulan hizmetlerden biri de araç sorgulama hizmetidir. Araç sorgulama hizmeti sayesinde araçla alakalı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı tüm bilgiler görülmektedir. Peki, e-Devlet ile araç sorgulaması nasıl yapılır? e-Devlet sürücü belgesi ceza puanı sorgulaması nasıl yapılır? EGM trafik cezası sorgulaması nasıl gerçekleştirilir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

2008 senesinde kamu kurumlarında sunulan hizmetlerin online e-Devlet sistemine aktarılmasıyla beraber vatandaşlar büyük bir zaman kaybından kurtulmuş oldu. Artık tüm işlemler online olarak yapılmaktadır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ARAÇ SORGULAMA

e-Devlet sistemi sayesinde herhangi bir aracın plaka numarasını girerek Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet sistemi kullanılmaktadır. e-Devlet sistemi girişi ise e-Devlet şifresiyle yapılmaktadır. e-Devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında şifre alabilirler. Sonrasında sisteme giren vatandaşların araç sorgulama işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama web sitesine giriş yapması gerekmektedir.

Giriş yapılmasının ardından karşınıza gelen ekranda plaka bilgisi istenmektedir. Sorgulamasını yapmak istediğiniz aracın plakasını yazıp ‘Sorgula’ butonuna bastığınız zaman araçla alakalı EGM’de kayıtlı tüm bilgiler karşınıza gelecektir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE SÜRÜCÜ BELGESİ CEZA PUANI SORGULAMA

e-Devlet üzerinden sunulan sürücü belgesi ceza puanı sorgulama hizmeti ile vatandaşlar istediği sürücü belgesi bilgilerini girerek, sürücü hakkında sistemde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilmektedir. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/surucu-belgesi-ceza-puani-sorgulama web sitesine gidilerek istenen bilgilerin girilmesi gerekmektedir. İstenen bilgiler ise şunlardır;

- Belge Numarası

- İl

- İlçe

Bilgileri girdikten sonra ‘Sorgula’ butonuna bastığınız zaman ekrana sürücü belgesiyle alakalı detaylar gelecektir.

EGM TRAFİK CEZASI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Plaka üzerine yazılan cezaları sorgulamak isteyen vatandaşların https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Trafik_Sorgulari.aspx web sitesine giriş yapması gerekmektedir. Ceza sorgulaması yapabilmek için uygulama bazı bilgiler istemektedir. Bu bilgiler ise şunlardır;

- İsim

- Soyisim

- T.C. Kimlik No

- Doğum Yılı

Sorgulama yapacak olan kullanıcılar bu bilgileri eksiksiz bir biçimde girdikleri taktirde ceza sorgulaması yapılır ve aracınızın cezası olup olmadığı ekrana gelir. Öte yandan cezayla alakalı detaylar da bu sistem üzerinden görülebilmektedir.

Haberin Devamı

Sorgulama işlemi ücretsiz olarak sunulduğu için vatandaşlar belirli periyodik aralıklarla ceza sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ve aracın üzerine kesilen ceza varsa kolaylıkla öğrenebilirler.

TRAFİK CEZASI ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

EGM üzerinden gerçekleştirilen sorgulamada aracınıza ait trafik cezası bulunduysa bu ödemeyi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak trafik cezası online ödemeleri için GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) kullanılmaktadır. GİB resmi web sitesinde sunulan hizmet sayesinde trafik cezanızı online olarak ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası ödemesi yapmak isteyen vatandaşların https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV web sitesini kullanması gerekmektedir. İstenen bilgilerin girilmesinin ardından kredi kartınız ile online olarak trafik borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

GİB ile anlaşmalı olan, ödeme yapabileceğiniz bankalar ve kartlar aşağıdaki gibidir;

Ödeme yapabileceğiniz bankalar ve kartları aşağıdaki gibidir;

AKBANK (Axess, Wings, Fish, Free, Axess Business, Wings Business ve Bank’o Card Axess kredi kartları)

GARANTİ BANKASI (Tüm Garanti American Express, VISA ve MasterCard, Alternatifbank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, Tekstilbank BONUS, Burgan BONUS)

HALKBANK (Tüm Halkbank VISA ve MasterCard)

İŞ BANKASI (Tüm İş Bankası VISA ve MasterCard)

YAPI KREDİ (Tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard ve Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard)

HSBC (Tüm HSBC VISA ve MasterCard)

FİNANSBANK (Tüm FİNANSBANK VISA ve MasterCard)

Haberin Devamı

TEB (Tüm TEB Bonus ve TEB World Kredi Kartları - VISA ve MASTERCARD)

VAKIFBANK (Tüm Vakıfbank, VISA ve MasterCard)

ZİRAAT BANKASI (Tüm Ziraat Bankası, VISA ve MasterCard)

DENİZBANK (Tüm Denizbank, VISA ve MasterCard)

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI (Tüm Türkiye Finans Katılım Bankası kredi kartları)

AKTİF BANK (Tüm Aktif Bank kredi kartları)

E-DEVLET EGM HİZMETLERİ

e-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetler şunlardır;

Trafik

Araç Sorgulama

Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama

Sürücü Belgesi İptal Bilgisi Sorgulama

Adıma Tescilli Araç Sorgulama

Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama

Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama

Haberin Devamı

Hudut Kapıları İşlemleri

Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama

Yurda Giriş/Çıkış Belge Doğrulama

Toplum Destekli Polislik (TDP)

Toplum Destekli Polislik Mahalle Polisi Hizmeti

Diğer Hizmetler

e-Pasaport Gönderi Takibi

BAKMADAN GEÇME!