E-Bordro Nedir?

Güncelleme Tarihi:

E-Bordro Nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 08:18

Teknolojinin hızla gelişimi ve değişen dünyaya ayak uydurabilmek için devlet sistemleri de elektronik ortama taşındı. E-devlet tüm resmi ve bürokratik işleri tek bir yerden yapabilmemizi sağlıyor. Böylece saatlerce devlet daireleri arasında koşturma çilesi, sıra bekleme derdi ve yavaş işleyen hantal sistem rafa kalkmış oldu. Güvenilir, hızlı ve basit bir biçimde tüm işlemlerinizi online ortamda halledebileceksiniz. E-devlet sisteminin sunduğu kolaylıklardan biri de e-bordro maaş öğrenmedir. Peki e-bordro öğrenme için neler yapılmalıdır?

E-Bordro Nedir

E-Bordro Nedir?

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan e-bordro sistemi ile maaş bordronuzda görebileceğiniz her bilgiye tek tıkla ulaşabileceksiniz. Bu sistem ile maaşınızı hesaplayabilir, maaş bordrosunun çıktısını alabilir, maaşınızı net ve brüt olarak öğrenebilirsiniz. Birçok hizmeti bir arada sunan e-bordro sistemi personellerin işini oldukça fazla kolaylaştırıyor. Bu sistem üzerinden çalışanlar her ayın 15inden sonra maaş bordrolarının çıktısını alabilmektedirler. Bordronuz ile ilgili tüm bilgilere de bu sistem üzerinden ulaşabilir ve dilediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Bordro Muhasebat Nedir?

Muhasebat, aritmetik demektir. Yani e-bordro muhasebat, maaşınızın hesaplanması için kullanabileceğiniz bir sistemdir. İnternet ortamında çeşitli web sitelerinden maaş hesaplamanızı gerçekleştirebileceğiniz gibi e-devlet üzerinden de bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Bordro İle Memur Maaşı Nasıl Sorgulanır?

Bu sistem memur maaşlarının sorgulanabilmesi için oluşturulmuştur. E-Bordro sistemine giriş yaparak sorgulama işlemi yapabilmeniz için T.C. kimlik numarası, memuriyet sicil numarası, emekli sicil numarası gibi bilgileri doğru bir biçimde girmeniz gerekiyor. Bu sistem ile emekli sandığına bağlı bilgilerinizi ve emekli maaşlarınızı da görebiliyorsunuz.

E-Bordro sistemi ile memur maaşı kolay ve pratik bir biçimde sorgulanabilmektedir. Öncelikle E-Bordro sorgulama adresine gitmeniz gerekmektedir. Açılan ekranda ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ butonuna basmalısınız. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek sayfaya ulaşabileceksiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!