DYP ve ANAP birleşti

Güncelleme Tarihi:

DYP ve ANAP birleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2007 11:13

DYP ve ANAP birleşti.DYP ile ANAVATAN'nın “Demokrat Parti” adı altında birleşmesine ilişkin protokol açıklandı.

Haberin Devamı

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP ile  partisinin birleşmesinin büyük bir kazanç olduğunu belirterek,  “Yaptığımız iş, hiç şüphesiz vatan hizmetidir” dedi.

ANAVATAN ve DYP'nin, “Demokrat Parti” adı altında birleşmesine ilişkin  protokol Ankara'da düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Protokolün okunmasının ardından kürsüye çıkan ANAVATAN Genel Başkanı  Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, protokolü alkışlar ve  “Türkiye sizinle gurur duyuyor” arasında imzaladılar.

DYP ve ANAP birleşti

Mumcu, daha sonra yaptığı konuşmada, birleşmenin “ülke için hayırlı  olmasını” dilediğini belirterek, “Her iki parti kadar onlardan da daha  fazla ülkemizin geleceği, çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyoruz”  dedi.

Haberin Devamı

İki partinin, çok partili demokratik hayata geçişten bugüne kadar bir  hizmet, vatana sadakat felsefesinin özünü oluşturan Demokrat Parti  geleneğinde, bir ana çatıda buluşmalarının büyük bir kazanç olduğunu  kaydeden Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kazancın ne anlamı geldiği, bugün değil ama önümüzdeki aylar,  yıllar, on yıllar, inşallah yüzyıllar içinde çok daha iyi  anlaşılacaktır. Milletimize 'hayırlı olsun' dileklerimi tekrar ediyorum.  Bu sürecin tamamlanmasında emeği geçecek olan her iki siyasi partinin  bütün mensuplarına, üyelerine, gönüldaşlarına, delegelerine, parti  yöneticilerini içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum. Bu, hiç şüphesiz bir  vatan hizmetidir. Yaptığımız iş hiç şüphesiz bir vatan hizmetidir.  Çıktığımız yolun bir vatan borcu ödemek yolculuğu olduğuna inancımı bir  kez daha milletimle paylaşmak istiyorum.”

Mehmet Ağar ise şunları söyledi: Bugün güzel bir gün... Türk siyaseti 1980 sonrasındaki tıkanmış olan yollarını açıyor. Siyasette milletin istediği istikamette ilerliyor. 60 yıl evvel milletin iradesini ortaya koyan parti ortaya çıkıyor. Kendilerini rejim muhafızı, milleti hizaya sokanlar şimdi de belirmiştir.

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisini ipotek altına alan bu zihniyetten kurtulmak gerekir. Türkiye'yi bu sıkışıklığa sokon zihniyeti yıkmak için iki kardeş parti olarak bir araya geldik. Bugün oturmuş iki geleneğin temsilcisi olarak irademizi ortaya koyduk. Hayırlı ve uğurlu günler yakındır. Herşey hukuk içinde olacaktır. Umarız sonsuza kadar giden bir birliktelik olur. Meseleyi böyle görmek lazım...

Tek bir parti nasıl yönetilirse Demokrat Parti de öyle yönetilecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!