DYP Van'da delege tespiti için silahlı kavga

Güncelleme Tarihi:

DYP Vanda delege tespiti için silahlı kavga
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP Van İl Teşkilatı'nda yapılan bir toplantı sırasında elinde silahla salona giren Küresin Aşireti Lideri ve DYP Van eski Milletvekili Mustafa Kaçmaz'ın yeğeni Abdurrahman Kaçmaz, İl Başkanı Zeki Kurt'a ateş etmek istedi. Partililerin araya girmesiyle Kurt, ölümden kıl payı kurtulurken, tavandan seken kurşunlar ve izdiham nedeniyle 3 partili yaralandı.

Olay, önceki gün saat 16.30'da Cumhuriyet Caddesi'ndeki DYP İl binasında meydana geldi. Kars Milletvekili Sabri Güneri, Zeki Kurt ve Mustafa Kaçmaz ile parti Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Merkez ve Erciş ilçe kongreleriyle delege seçimleri konusu görüşüldü. Bu sırada, eski milletvekili Musafa Kaçmaz'ın yeğeni ve DYP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaçmaz'ın oğlu Abdurrahman Kaçmaz, salona girerek silahını İl Başkanı Zeki Kurt'a doğrulttu. Partililerin müdahalesiyle kolu havaya kalkan Kaçmaz'ın tetiğe basmasıyla tavana 5 kurşun isabet etti. İl Başkanı Kurt ölümden kıl payı kurtulurken, Parti Yönetim Kurulu üyeleri Muhittin Yıldışbaş ve Ömer Yiğit tavandan seken kurşunlarla, Kadın Kolları üyesi Ayten Kürekçi de yaşanan izdiham sırasında ezilerek yaralandı.

Yaralılar Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi görerek taburcu edildi. Saldırgan Abdurrahman Kaçmaz, olaydan sonra kayıplara karışırken, Zeki Kurt, saldırının delege tesbiti yüzünden düzenlendiğini öne sürerek, şunları söyledi:

‘‘Erciş'le, Merkez ilçeden gelen delege listelerinin, masa başında hazırlandığı ve hemen tümünün Küresin Aşireti mensubu olduğu gerekçesiyle itirazlar geldi. Bunun üzerine konuyu disiplin kuruluna sevkettim ve kuruldan Erciş ve Merkez ilçe kongrelerinin iptal kararı çıktı. Bu konuyla ilgili parti genel merkezinden müfettiş olarak gelen Milletvekili Sabri Güneri ile istişare toplantısı yapıyorduk. Küresin Aşireti'nin ekibi dışarıda bekliyordu. Birden içeri daldılar. Kaçmaz'ın hedefi beni öldürmekti. Olaydan sonra saldırgan silahını amcası Mustafa Kaçamaz'a vererek kaçtı. Durumu Tansu Çiller'e bildirdim.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!