DYP tam çark etti...

Güncelleme Tarihi:

DYP tam çark etti...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı iken 8 yıllık kesintisiz eğitimin ‘‘kesinlikle'' uygulanacağını söyleyen ve imam hatiplerin orta kısımlarının kapatılacağı mesajını veren DYP Lideri Tansu Çiller, muhalefete düşünce ‘‘İmam hatiplerin kapatılmasından yana değilim. Türkiye'de eğer cumhuriyet okullarında bir yanlış varsa bunlar düzeltilmeli'' dedi.

Partisinin dünkü GİK toplantısında konuşan Çiller, milletvekillerinin eğilimlerini belirledikten sonra, ‘‘Biz bu tasarıya ‘ret' verelim. Bu konudaki teamülümüz ortaya çıkmıştır. Muhalefetteyiz, bu konuda bağlayacı grup kararı almaya gerek yok'' diye konuştu. Sakarya Milletvekili Nevzat Ercan da tasarıyla ilgili bilgi verirken, ‘‘Bu tasarı tek tip insan yetiştirileceği anlamına gelir. İmam hatiplerin orta kısmının kapatılmasından yana değiliz, olamayız da'' dedi.

DYP'li Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç ise hükümetin getirdiği tasarıya karşı hazırladığı teklifi dün DYP milletvekillerinin imzasına açtı. Altıkulaç'ın teklifi, RP'nin istediği gibi yönlendirilmiş ve uygulamaya hemen geçilmeyen bir sistemi kapsıyor. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı uygulanabilir yerlerde 8 yıllık eğitime geçişi sağlayacak. Öğrenciler beşinci sınıftan sonra bir çıkış belgesi alacaklar ve geri kalan 3 yılı tercih ettikleri okula giderek 8 yılı tamamlayacaklar.

NELER SÖYLEMİŞTİ

Çiller, iktidarda olduğu dönemde aynı konuda şunları söylemişti:

RP ve DEP Cumhuriyet'e karşı birleşti. İmam hatip liseleri, camiler RP'ye militan yetiştiren okullar durumunda. (13.4.1994)

Sekiz yıllık zorunlu eğitim uygulamasından kesinlikle vazgeçmedik. (19.5.1994)

Önümüzdeki yılların en büyük projesi eğitim olacak. (22.8.1995)

Artık eğitimde bir anlayış devrimi ortaya koymanın zamanı geldi. 8 yıllık eğitimi hemen gerçekleştirmeliyiz. (17.9.1996)

8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması dini eğitime zarar vermez. (1.4.1997)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!