DYP sağduyu kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

DYP sağduyu kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2001 00:00


DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nun dün akşamki birleşiminde yaşanan kavgadan sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi üzerine, DYP Başkanlık Divanı, öğleden sonra da genişletilmiş Genel İdare Kurulu olağanüstü toplandı. Toplantıda, Meclis'te daha fazla gerginliğe yol açılmaması için olaya sağduyulu yaklaşılması kararı alındı.

Grup Yönetim Kurulu üyeleri ile milletvekillerinin de katıldığı genişletilmiş Başkanlık Divanı toplantısında, olaya sebebiyet veren milletvekillerinin tespiti için savcılığa başvuruda bulunulması kararlaştırıldı.

Tanık vekiller savcıya bilgi verecek

TBMM Genel Kurulu'nda dün yaşanan kavgaya ''tanık olan'' milletvekillerinin savcılığa bilgi verecekleri öğrenildi. Ayrıca, Meclis'te daha fazla gerginliğe yol açılmaması için olaya sağduyulu yaklaşılması kararı alındı. Çiller, olaya ilişkin görüşlerini bir basın toplantı ile de aktaracak.

Hükümet başsağlığı dilemedi

Öğleden sonra da DYP Genişletilmiş Genel İdare Kurulu (GİK) toplandı. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller başkanlığında, parti genel merkezinde toplanan Genel İdare Kurulu'na, GİK üyelerinin yanı sıra milletvekilleri de katıldı.

Çiller, GİK üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Şıhanlıoğlu'nun cenaze törenine ilişkin düzenlenen programı görüşeceklerini ve bunu, partinin kararı olarak duyuracaklarını bildirdi. Çiller, DYP Şanlıurfa Milletvekili Necmettin Cevheri'nin kaleme aldığı deklarasyonun da GİK'de okunarak, kabul edileceğini umduğunu kaydetti. Çiller, DYP'nin bu meseleye sağduyuyla yaklaan tavrını ortaya koyacak olan deklarasyonun kabulü halinde, yarın sabah kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun vefatına ilişkin ''hükümet yetkililerinin taziyede bulunmadığını ve başsağlığı dilemediklerini'' ifade ederek, ''Bu hükümetin birtakım yetkililerinin, böyle bir ortamda bir suçun altında kaldıkları anlaşılıyor'' dedi.

Partiye siyah bayrak

Öte yandan DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun vefatı üzerine, parti genel merkezine siyah bayrak, genel merkezin bulunduğu sokağa da "milletimiz sağolsun" yazılı pankart asıldı. Ayrıca genel merkez girişine bir de taziye defteri açıldı.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!