DYK kursları öğretmen başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

DYK kursları öğretmen başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 14:53

EBA E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) 2021 başvuru ekranı öğretmenler için erişime açılıyor. Açılacak kurslar; 8, 12'inci sınıf öğrencileri ve mezun öğrencilerini kapsayacak. Sınıflar ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik ise belirli derslerle sınırlı olacak. Bu sınıfa giren öğrenciler en fazla 6 ders seçebilecek ve haftalık en fazla 24 saatlik DYK E-Kurs imkanından faydalanabilecek. Peki, DYK E-Kurs başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? İşte, kurs başvurusu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

DYK öğretmen başvurusu pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları iş akış takvimine göre kurs merkezi başvuruları, 16-19 Ağustos'ta alınarak onaylanacak.

Öğretmen başvuruları 20-23 Ağustos'ta, öğrenci başvuruları 24-30 Ağustos'ta tamamlanacak.

Kurs sınıfları ise 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında oluşturulacak.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları 6 Eylül 2021'de başlayacak, 10 Haziran 2022'de dersler son bulacak.

ÖĞRETMENLERİN DYK KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, Bakanlıkça yayımlanan Kılavuzda belirlenen takvime göre e-Kurs Modülü üzerinden veya millî eğitim müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunur.

Kurslarda görev alacak öğretmenler, başvuruda bulunan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak görevlendirilir. Kurslarda, belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda görevli öğretmenlerden görevlendirme yapılabilir.

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama alanları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında bulunan kurumlardan birisini tercih edebilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler e-Kurs Modülü üzerinden ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunur.

Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atanma şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden e-Devlet/e-Kurs Modülü üzerinden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Başvurular, https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere aittir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!