‘Düztaban’ diye polis okuluna alınmayan kıza sağlam raporu

Güncelleme Tarihi:

‘Düztaban’ diye polis okuluna alınmayan kıza sağlam raporu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2002 02:09

Polis olmak için başvuran 19 yaşındaki Alev Atanoğlu, düztabanlık sürpriziyle şok oldu.

Sağlık kontrolü sonrasında düztaban olduğu gerekçesiyle elenen genç kızın başvurduğu Kars Devlet Hastanesi ise 'Düztaban değil' raporu verdi.

Erzurum'daki Polis Meslek Yüksekokulu'na girebilmek için Kars'tan gelen Alev Atanoğlu, sözlü sınavın ardından okulun doktoru Hilmi Acar tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Dr. Acar, polis adayı kız için ‘‘Düztaban. Polis olamaz’’ diye rapor verdi. Bu yüzden polis adayları arasından elenen ve memleketine dönen Atanoğlu'nun içine kurt düştü.

BÜTÜN İDEALİM POLİS OLMAKTI

Genç kız, bugüne kadar hiç fark etmediği düz taban iddiasının doğru olup olmadığının belirlenmesi için Kars Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'ne başvurdu. Çekilen röntgen filminde düztaban olmadığı ortaya çıkan Atanoğlu'na Başhekim Hüseyin Çegilli imzalı 'Polis Okulu'na başvurabilir' raporu verildi.

Sadece elle ve gözle yapılan muayeneyle kendisine düztaban teşhisi konulduğunu belirten Alev Atanoğlu, ‘‘Kars Devlet Hastanesi'nde ise filmler çekildi ve düztaban olmadığım anlaşıldı. Bütün idealim polis üniformasayla topluma hizmet etmekti. Çok üzgünüm’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!