Düzce'de 110 köy ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Düzcede 110 köy ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2005 17:07

Soğuk ve yağışlı hava, yurtta hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Düzce Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Düzce merkeze bağlı 32, Akçakoca İlçesi'ne bağlı 20, Yığılca İlçesi'ne bağlı 22, Cumayeri, Gölyaka ve Çilimli ilçelerine bağlı toplam 36 köy yolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı yolların açılması için, çalışmalar sürdürülüyor.

KOCAELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, İzmit'te, kar yağışı nedeniyle sıkıntı yaşanmaması için gerekli önlemler alındı, karla mücadele için 6'şar kişiden oluşan 5 ekip kuruldu.

Ekipler, Umuttepe Yerleşkesi yolu, Rasathane Caddesi Korniş yolu, Gündoğdu Kalıcı Konutları, yeni mezarlık yolu, Irak Konutları Radar yolu ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yaya yollarında görev yapacak.
Kentte dün akşam kar yağışının başlaması nedeniyle ekipler Umuttepe yolunda göreve başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı'nda oluşturulan ekipler de kar yağışının etkili olduğu İzmit, Karamürsel ve Gölcük'e bağlı köylerde görev yapmaya başladı.

KIRIKKALE'YE YILIN İLK KARI YAĞDI

Kırıkkale'ye yılın ilk karı yağdı, hava sıcaklığı da kar yağışıyla birlikte düştü. Kar yağışı, sabahtan itibaren aralıklarla devam etti ve özellikle Sulakyurt, Çelebi ve Keskin ilçelerinde etkili oldu.

ÇORUM'DA KIŞ HAZIRLIKLARI

Çorum Valisi Hüseyin Poroy, gerek Karayolları Müdürlüğü ve Köye Yönelik Hizmet Götürme Birlikleri, gerekse Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin kış hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Kış aylarında özellikle ana arterlerde titiz bir çalışma yapılacağını ve bu yolların sürekli açık kalmalarının sağlanacağını belirten Poroy, şunları söyledi: “Kış aylarında önce hazırlıklar için birçok toplantılar yaptık. Karla mücadele konusunda Karayolları Müdürlüğü ekiplerinin müdahale edemediği bölgelere, Köye Yönelik Hizmet Götürme Birlikleri ile yardımcı olacağız. Emniyet ve jandarma güçleri de olası kazalara karşın önlemlerini aldılar.”
Köye Yönelik Hizmet Götürme Birlikleri Yol Şube Müdürü Rüştü Çağlar da kış aylarında karla mücadele çalışmaları için 12 ayrı ekip oluşturulduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!