Duyuru kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Duyuru kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2020 16:24

Duyuru dilimizde sık kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Fakat duyuru sözcüğünün eş anlamlısı daha çok karşımıza çıkmaktadır. Anlam nitelikleri bakımından, sıklıkla tercih edilmekte olan 'duyuru' sözcüğünün anlamını ve eş anlamını öğrenerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Peki, duyuru eş anlamlısı nedir?

Haberin Devamı

Duyuru sözcüğü Arapçada “Aḏn” kökünden gelmiş ve “aḏān” yani duyurma, ilan etme sözcüğünden alıntıdır. Aynı zamanda Fransızca “annonce” kelimesinden de alıntıdır. TDK duyuruyu herhangi bir olguyu, işi veya bir durumu duyurma sebebiyle yayımlanan sözlü veya yazılı haber şeklinde açıklamıştır. Bu durumda duyuru sözcüğünün eş anlamlısı “ilan veya anons” kelimeleridir.

 Duyuru Eş Anlamlısı

 Açıkça bildirme, açıkça ilan, anons etme şeklindeki ifadeler duyuru olarak bilinmektedir. Herhangi bir konu ya da durumun insanlara bildirilmesi duyuru anlamına gelmektedir. Verilmek istenen bir olayın anons edilmesi, ilan edilmesi durumudur. Anlaşıldığı üzere duyuru sözcüğünün eş anlamlısı ilan veya anonstur. Duruyu sözcüğünün eş anlamlısı olan kelime düşünüldüğünde karşımıza farklı eş anlamlısı olan sözcükler çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Duyuru kelimesinin diğer bir eş manalısı olarak “bildiriş” sözcüğü karşımıza çıkmaktadır. Bu sözcüğü, bir sonraki duyuruya kadar, kimse dışarı çıkmasın şeklinde örneklendirebiliriz. Kısaca bahsetmiş olduğumuz tüm bu sözcükleri birbirlerinin yerine kullanmak mümkündür.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!