Duvarlara resim çizip milyoner oldu

Güncelleme Tarihi:

Duvarlara resim çizip milyoner oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 16:35

Sokakta yanınızdan geçse tanımazsınız. Ama tek bir çizgisi bile milyonlarca dolar ediyor: İşte en gizemli milyarder.

Haberin Devamı

İŞTE BANKSY'NİN EN ÜNLÜ DUVAR RESİMLERİ

Yüzünü çok az kişi gördü. Ama dünyanın bütün koleksiyoncuları bu 'gerilla sanatçının' peşinde. Milyonlarca dolar ödeyerek yapıtlarını satın alanlar arasıda Angelina Jolie ve Christina Aguilera gibi Hollywood yıldızları da var. Son olarak Londra'nın Portdo Bello yolunda resim çizdiği bir duvar internetteki e- bay sitesinde açık arttırmaya çıktı ve 280 bin Sterlin'e yani yaklaşık 475 Bin YTL'ye ) alıcı buldu.

İngiltere'den Filistin'e ve Avrupa'dan ABD'ye kadar dünyanın pek çok yerinde duvarlara çizdiği resimlerle tanınan Banksy, günümüzün en ünlü grafiti sanatçısı.

Duvarlara resim çizip milyoner oldu

Haberin Devamı

Gerçek adını gizleyen, medyaya yüzünü yüzünde kar maskesiyle poz veren Banksy'nin serüveni İngiltere'nin Bristol kentinde başladı. Aslında kasap olmak için eğitim alan Banksy, sonunda Londra'dan New York'a Barcelona'dan Batı Şeria'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki duvarlara izlerini bırakan 'gezgin ve anarşist' bir sanatçıya dönüştü.

Ünü o kadar yayıldı ki, pek çok koleksiyoner, onun çizimlerini satın alabilmek için hiç bir fırsatı kaçırmıyor ve yüzbinlerce dolar saymayı da göze alıyor.

Kendi deyimiyle 'sokaklarda bombardıman' yapmaya çalışan Banksy'nin ünlü olmak gibi bir derdi yok. Her ne kadar çoktan ünlü olsa da. Bu yüzden de gerçek kimliğini gizli tutuyor. Bunu da şu ilginç cümlelerle  açıklıyor: "Sanırım, önünüzde çirkin suratlarını göstermek için can atan yeterince kendini beğenmiş salak var. Gidip ufak çocuklara büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sorun, alacağınız yanıt şudur: "Ünlü olmak istiyorum." sorduğunuzda sebebini ya bilmezler ya da önemsemezler. ben sadece iyi görünen resimler yapmaya çalışıyorum, kendim iyi görünmeye çalışmıyorum."

         Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!