'Düşünüyoruz o halde 'suçlu' olabiliriz'

Güncelleme Tarihi:

Düşünüyoruz o halde suçlu olabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2006 14:20

Yeni TCK’nın tartışma yaratan maddeleri 312, 288, 215, 216/1, 318 ile Terörle Mücadale Yasası’nın 7. maddesi, 305, 5816’ne yönelik protestolar bu kez de aydınların kendi kendilerini ihbar etmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi önünde biraraya gelen ve aralarında  müzisyen Şanar Yurdatapan, yazar Abdurrahman Dilipak, toplumbilimci-gazeteci Pınar Selek, Mazlum-Der Genel Başkanı Cevat Özkaya, gazeteci Doğan Özgüden, avukat Gülden Sönmez, Hasta Hakları üyesi Mustafa Sütlaş, Prof. Dr. Tolga Yarman, yazar Sema Kaygusuz’un da bulunduğu "Düşünce Suçuna (!?) Karşı Girişim" Üyeleri, suç işledikleri gerekçesiyle kendilerini İstanbul Ceza Mahkemesi Savcılığı’na ihbar etti.

YURDATAPAN: ESKİ TCK’DAN DAHA KÖTÜ

Ağır Ceza Mahkemesi önünde grup adına açıklama yapan Şanar Yurdatapan, "11 yıl önce burda Yaşar Kemal yargılanmaya geldiği vakit başlamış olan bir hareketi canlandırmak zorunda kaldık. Çünkü büyük umutlarla getirilen Yeni Türk Ceza Yasası içerisinde eskisini aratmayan maddeler bulunuyor. Yeni düzenlemeler olmasına rağmen bir sürü yeni kötü maddeler de gelmiş. Biz bunlardan büyük çoğunluğunu bir tek broşür içinde ve 31 paragrafta hepsini birden çiğniyoruz ve kendimizi ihbar edeceğiz. Ya bu yasalar doğru dürüst düzeltilsin ya da hepimizi hapse atabilirler" dedi. Ardından savcılığa kendilerini ihbar eden aydınlar, yanlarında getirdikleri "Düşünceye Özgürlük" broşürlerini de vatandaşlara dağıttı.

Haberin Devamı

Sivil İtaatsizlik eylemleri İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da düzenlenen bir dizi seminer ve internet sitelerinde açılan bir açık tartışma ile "Peki, Nasıl olmalı?" sorusuna aranan yanıt ile devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!