Durmuş Yılmaz Petkim'i gezdi

Güncelleme Tarihi:

Durmuş Yılmaz Petkimi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2008 22:56

MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye'de dalgalı kur rejimi olduğunu belirterek, “Biz 2006 Haziran ayından bu yana piyasaya müdahale etmedik. 2007 yılından bu yana 7-8 kez kur dalgalanması oldu. Döviz piyasasında ise likiditeyi ayarlamaya devam ediyoruz” dedi.

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Petkim Petrokimya Holding'i ziyaret eden Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı Genel Müdürlük kapısında Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Yönetim kurulu Üyesi Batu Aksoy ve Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz karşıladı.

Genel Müdürlük binasında Petkim yöneticileri ile basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Yılmaz, Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz'un kendisine yazdığı mektup üzerine Petkim'e geldiğini aktardı. Petkim ile ilgili detaylı bir brifing aldığını söyleyen Durmuş Yılmaz, “Petkim ülkemizin önemli şirketlerinden bir tanesi. Dolayısıyla Genel Müdürümüz Kenan Bey piyasada karşılaştığı sorunları özetledi. Yüksek faiz ve düşük kurdan ötürü kaynaklanan sorunlar var. Biliyoruz ki kur ihracatta önemli bir unsur. Türkiye'de kur gelişmeleri ile Merkez Bankası'na verilen fiyat istikrarı arasında önemli bağlar var. Türkiye'de dalgalı kur rejimi var. Merkez Bankası'nın kur ile ilgili önemli bir hedefi yok. Bunu piyasa belirliyor. Biz 2006 Haziran ayından bu yana piyasaya müdahale etmedik. 2007 yılından bu yana 7-8 kez kur dalgalanması oldu. Döviz piyasasında ise likiditeyi ayarlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Genel Müdürlük binasında yapılan toplantının ardından Durmuş Yılmaz, Petkim sahasını gezdi. Petkim'deki fabrikalar hakkında bilgi alan Yılmaz'a Merkez Bankası Yardımcıları Erdem Başçı, Burhan Göklemez ve Mehmet Yörükoğlu'da eşlik etti. Yılmaz ve yardımcıları saat 20.00'de Petkim'den ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!