Durmuş, meslek örgütlerini dışladı

Güncelleme Tarihi:

Durmuş, meslek örgütlerini dışladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2002 14:24

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, sağlık politikalarının belirlendiği, adli vakaların incelendiği ve tavsiye kararı alındığı Yüksek Sağlık Şurası'nda temsil edilen Türk Dişhekimleri Birliği, Eczacılar Birliği ve Tabipler Birliği başkanlarının üyeliklerine son verdi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, sağlık politikalarının belirlendiği, adli vakaların incelendiği ve tavsiye kararı alındığı Yüksek Sağlık Şurası'ndan (YSŞ) 3 meslek örgütünü dışladı. YSŞ üyelerini belirleme yetkisi Sağlık Bakanına verilirken, geleneksel olarak her yıl meslek birlikleri Şura'da temsil ediliyordu.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği ve Türk Eczacıları Birliği'nin Yüksek Sağlık Şurası'nda temsil edilmesine son verdi. Sağlıkla ilgili politikaların belirlendiği, adli vakaların görüşüldüğü ve tavsiye kararı alındığı şurada 3 meslek örgütü yöneticisi katılıyor ve temsil etği meslek grubunun görüşlerini dile getiriyordu.

Her yıl geleneksel olarak yenilenen meslek örgütü temsilcilerinin üyelikleri görev sürelerinin dolması üzerine yenilenmedi. Mayıs ayında örgüt başkanlarına birer yazı gönderilerek çalışmaları için teşekkür edilirken, şuradaki görevlerinin yenilenmeyeceği bildirildi.

Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Mehmet Domaç, meslek örgütü temsilcilerinin her yıl bakan tarafından geleneksel olarak şura üyeliğine atandığını belirtirken Mayıs ayında bu uygulamaya son verildiğini bildirdi.

Sağlıkla ilgili sorunların masaya yatırıldığı şurada meslek örgütlerinin de söz hakkı sahibi olması gerektiğini kaydeden Domaç, takdir hakkının bakanda olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!