dünyaya seslenecek

Güncelleme Tarihi:

dünyaya seslenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 10:34

Haberin Devamı

 

New York'ta ilk resmi Türk Tiyatrosu kuruldu

 Sadık Şendil'in unutulmaz oyunu "Kanlı Nigar" New York'taki "Art Society of   New York'a bağlı ilk resmi Türk Tiyatrosu'nda sahnelenecek… Sönmez Atasoy'un yöneteceği Kanlı Nigar oyununda başrolü Fadik Sevin Atasoy oynayacak. 2008 Mayıs ayında prömiyeri yapılacak olan oyunun provalarına Ocak ayı itibariyle başlanacak.

Sönmez Atasoy'un kurucusu olduğu New York'taki ilk resmi Türk Tiyatrosu'nda baba kız bir araya geliyor… Türkiye'de de yeni projelerle beyaz perdede görmeye devam edeceğimiz Fadik Sevin Atasoy İstanbul – New York arasında mekik dokuyacak.   Daha önce iki oyuncu arkadaşıyla birlikte Bulgaristan'da ilk Türk Tiyatrosu'nu kuran Fadik Sevin Atasoy bu kez babasının kurduğu New York Türk Tiyatrosu'nda görev alacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Haberin Devamı

Baba filminin usta yönetmeni Francis Ford Coppola, ünlü yönetmen ve müzisyen Emir Kusturica, Sophie Marceau gibi dünya starlarının konuk olacağı Avrasya Uluslararası Film Festivali'nin açılış gecesinin sunuculuğunu ve konukların ev sahipliğini 2 dilde Fadik Sevin Atasoy yapacak. Emir Kusturica'nın sahneye çıkacağı açılış gecesi renkli karelere sahne olacak.

 Ayrıca Cemal Şan'ın yönetmenliğini yaptığı, Zeynep'in Sekiz Günü adlı film Altın Portakal Film Festivali'nde yarışmaya hak kazandı. Hem Avrasya Uluslar arası Film Festivali'nin açılış gecesini sunacak, hem de festivalde Zeynep karakteriyle yarışacak olan Fadik Sevin Atasoy çok heyecanlı olduğunu söyleyerek; "Benim için çok önemli. Dünya devlerine ev sahipliği yapacağız ve filmimiz de yarışacak aynı zamanda. Dört gözle Altın Portakal'ı bekliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!