Dünyanın ilk uzay limanı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın ilk uzay limanı açıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

İngiliz işadamı Richard Branson’ın sahibi olduğu Virgin Grubu’nun desteğiyle ABD’nin New Mexico Eyaleti’nde 237 milyon dolara (440.8 milyon TL) mal olan ilk ticari uzay limanı dün açıldı.

Haberin Devamı

Dünyanın en çılgın iş adamı olarak tanınan İngiliz Richard Branson’ın ABD’nin New Mexico eyaletinde uzay limanı inşa etti. Virgin Galactic adlı uzay turizmi projesi için inşa edilen 3 kilometrelik alandan 200 bin dolar (371 bin TL) ödeyen herkesi uzaya götürülebileceği belirtildi.

DÜNYANIN İLK UZAY LİMANI AÇILDI / FOTO GALERİ

Ticari uzay limanının açılış törenine 2012 yılı sonundaki uzay seyahati için parasını peşin ödeyen 150 uzay yolcusunun da içinde bulunduğu 800 konuk katıldı.

Uzay uçuşlarında kullanılması planlanan WhiteKnightTwo ve SpaceShipTwo adlı araçlar da gösteri uçuşu yaptı. Branson, uzay limanında bulunan ana binadan tepesinden iple inerek şampanya patlattı.

Haberin Devamı

AY’A ÇIKAN ASTRONOT ORADAYDI

Pist açılışına, Apollo 11 astronotlarından Buzz Aldrin da katıldı. Açılışı yapılan pist yanındaki binanın 1 yıl sonra faaliyete geçmesi bekleniyor.


’Spaceport America’ adı verilen tesis, 11 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. Binanın ısıtılmasında ve soÄŸutulmasında jeotermal kaynaklardan faydalanılacak. Bina çevre kalitesi açısından LEED Gold standardına da sahip.Â

 

10 Ekim 2010 tarihinde ilk test uçuşunu yapan Virgin Galactic ile gerçekleşecek seyahat 2.5 saat sürecek ve bunun 5 dakikasının yerçekimsiz ortamda olacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!