Dünyanın en küçük 2. yazarı Eren Demir 10. kattan düştü

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en küçük 2. yazarı Eren Demir 10. kattan düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 17:32

12 yaşında kaleme aldığı ‘Kristal Kılıç’ adlı fantastik romanıyla dünyanın en genç ikinci yazarı ünvanını alan 16 yaşındaki Eren Demir, önceki gece Ataköy’de yaşadıkları binanın 10. katından düştü. Polis, Demir’in düştüğü sırada bir arkadaşıyla telefonda konuştuğunu belirledi. İlk izlenimlere göre olayın intihar gibi göründüğünü ifade eden polis Demir’in intihar mı ettiği yoksa dengesini kaybederek düştüğünü netleştirmek için araştırma başlattı.

Haberin Devamı

Kültür Koleji son sınıf öğrencisi Eren Demir, önceki gece saat 23.30 sıralarında ailesiyle yaşadığı Ataköy 4. kısımdaki apartmanın 10. katındaki evlerinin balkonundan düştü. Olay yerinde hayatını kaybeden Demir’in yanında parçalanmış cep telefonu bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polisin yaptığı ilk incelemede Demir’in cep telefonuyla bir arkadaşıyla konuşurken aşağı düştüğü belirlendi. Polis, Demir’in düşmeden önce konuştuğu arkadaşını bulmaya çalışırken, Demir’in cesedi hastaneye kaldırıldı.

Olay sırasında, Eren Demir’in babası İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkay Demir ve yine doktor olan annesi psikiyatrist Demet Demir’in evde olmadığı belirtildi. Anne babaya polis haber verdi.

Dünyanın en küçük 2. yazarı Eren Demir 10. kattan düştü

Haberin Devamı

EN KÜÇÜK YAZARLARINDAN

1998 Doğumlu ve Kültür Koleji İlköğretim Okulu son sınıfta okuyan Eren Demir, 12 yaşında yazdığı “Kristal Kılıç” adlı fantastik romanıyla, “Dünyanın en genç ikinci romancısı “ unvanını kazandı. Bin 500 kelimelik “This and Last Season’s Excursions” adlı kitabı yazan 6 yaşındaki İskoçyalı Christopher Beale'den sonra literatüre geçen Eren Demir, Psikiyatri ve Düşünce Dergisi’nde de “ Çocuklarda Öfke, Şüphe ve Üzüntü” konularında, çeşitli yazıları yayınlandı.

Ormanları, ağaçları, elf leri, cüceleri ve insanlarıyla mutlu bir ülke olan Alania’ da Vedi isimli efsane bir komutanı, onun arkadaşı Letaf’ı , iyileştirme gücü olan cüce Galor’u ve bu romana ismini veren tılsımlı kristal Kılıç’ın maceralarını anlatan yazar “Romanımı hem insanlara bir armağan vermek ve hem de kendimi de dışa vurmak için yazdım” mesajını verdi.

Romanın Drizzt’in Maceralarına benzetilmesine ilişkin görüşlerden ise gurur duyduğunu verdiği röportajlarda dile geçirmişti. Yine röportajlarında, fantastik türdeki ikinci kitabını yazmaya başladığını söyleyen Eren Demir, hobileri metal müzik, manga, anime ve oyun konsolları geldiğini söylemişti. Eren Demir gelecekte Bilgisayar Mühendisi olmak istediğini açıklamıştı.

BABASINDAN ETKİLENMİŞTİ
Verdiği röportajlarda kitap yazmaya babasından etkilenerek başladığını belirten Demir, anne ve babasının psikiyatr olmasının kendisini olumlu yönde etkilediğini belirtiyordu. Daha çok fantastik şeyler izlemeyi sevdiğini, “Merlin”, “Supernatural” ve son olarak da “Game of Thrones” izlediğini belirtiyordu. Metal müzik dinlediğini belirten Demir, Power metal denen türde ejderhalar, zindanlardan bahsedildiğini vurgulamıştı.


BAKMADAN GEÇME!