Dünya Uzay Partisi Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Dünya Uzay Partisi Türkiyede
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2002 16:27

İnsanoğlu uzaya ilk adımını 12 Nisan 1961'de atmış, 27 yaşındaki kozmonot Yuri Gagarin de uzaya giden ilk insan ünvanını alarak tarihe geçmişti. Uluslararası Uzay Üniversitesi'nden bir grup gencin öncülüğünde bu özel günü kutlamak için dünya çapında uzay partileri düzenleniyor. Türkiye de, "Yuri Gecesi" adlı partilerin düzenlendiği 90 ülke arasında yer alıyor.

Vostok kapsülü ile 108 dakika dünya yörüngesinde dolanan Gagarin, dünyayı uzaydan gören ilk insan olarak duygularını "Dünyanın etrafında uçarken gezegenimizin ne kadar güzel olduğunu gördüm. İnsan kardeşlerim, gelin onu mahvetmek yerine bu güzelliği besleyip arttıralım" diyerek ifade etmişti.

"Yuri'nin Gecesi", geçen sene 12 Nisan 2001'de "Dünya Uzay Partisi 2001" olarak dünyanın 64 şehrinde ilk kez kutlandı. Türkiye'den de İstanbul ve Ankara, bu ayrıcalıklı şehirlerden ikisi oldu. Bu sene Dünya Uzay Partisi 2002, içlerinde Türkiye'den İstanbul, Ankara, İzmir ve İçel'in de yer aldığı dünyanın 90 şehrinde kutlanıyor.

TÃœRKÄ°YE'DEKÄ° UZAY PARTÄ°SÄ° PROGRAMLARI
Ä°stanbul:

12 Nisan 2002, Cuma / 22:00 - 01:00
Yer: Chicago Bulls / Mozaik Çarsı, T-14 No:1 Ataşehir, İSTANBUL
Program:
-Uzay meraklılarının bir araya gelmesi
-Duvarda büyük ekran şov
-Uzay ve Yuri belgesel klipleri
-Müzik klipleri
Ek bilgi:
-GiriÅŸ 5 milyon TL
Not:
Sayı belirlemek açısından, katılımcıların (0-542) 414 84 45 no'lu telefona isim ve eğer grupsa kişi sayısı bildirmeleri gerekiyor.

Diğer şehirlerdeki uzay partileri hakkında ayrıntılı bilgi için, her şehirde partiyi organize eden kişiye e-mail'le ulaşabilirsiniz.

Ankara:
Aziz Koru - aziz@yurisnight.net

Antalya
 Zafer Ergül - zergul@mail.koc.net 

Ä°zmir:
Halit MirahmetoÄŸlu -Âhalit@yurisnight.net 

Uzay Partisinin web sitesi için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!