Dünya Sulak Alanlar Günü Konya'da kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya Sulak Alanlar Günü Konyada kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2001 00:00


''Dünya Sulak Alanlar Günü'' dolayısıyla 2-3 Şubat günlerinde Çevre Bakanlığı'nca Konya'da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bakanlık, 2001 yılı Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliklerini bu yıl Konya'da gerçekleştirecek.

Konya Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen etkinliklerin ilk günü Konya Ticaret Odası'nda yapılacak. Çevre Bakanı Fevzi Aytekin'in de katılacağı etkinler, sulak alanların önemi, işlevi, değerleri ve Türkiye'nin sulak alanlarını içeren multimedya gösterimiyle başlayacak. Aytekin, daha sonra Konya'da yapımı tamamlanan İl Çevre Müdürlüğü hizmet binasının açılışını yapacak.

Burada Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğünden Ayşe Sezer ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behzat Gürkan Beyşehir Gölü Havzası Yönetim Planı ve Beyşehir Gölü Milli Park Gelişim Planı'nı tanıtacak.

Ardından İl Çevre Müdürlüğü'nde ''Geçmişten Günümüze Türkiye'de Sulak Alanların Korunması'' konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde sulak alanların işlev ve değerlerinin tanıtım çabaları ile bu ekosistemlerin korunması ve sürdürülebilir kullanımına yönelik çalışmaların değerlendirilmesi, geleceğe ışık tutacak ortak önerileringeliştirilmesi konuları üzerinde durulacak.

Etkinliklerin ikinci günü ise doğa harikası Meke Gölü ve uluslararası öneme sahip sulak alanlardan Ereğli Sazlıklarına teknik bir gezi düzenlenecek. Bu arada Konya Ticaret Odası'nda, Türkiye'deki doğal değerlerini ve güzelliklerini tanıtmaya amaçlayan fotoğraf sergisi de etkinlikler süresince izlenebilecek. (aa)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!