Dünya sineması Berlin'de

Güncelleme Tarihi:

Dünya sineması Berlinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Berlin Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Geçen çarşamba başlayan festivalin açılış filmi olan Alman yapımı Aimee ve Jaguar şimdiye kadar gösterilen filmler içinden Altın Ayı'ya en yakın aday olarak gösteriliyor.

BAŞKENT Berlin çarşamba gününden bu yana filmle soluk alıp veriyor. 49'uncu Uluslararası Berlin Film Festivali'nde özellikle yarışma bölümünde gösterilen filmlere bilet bulabilmek için Berlinli sinemaseverler sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklarda sıra bekliyorlar.

Bu arada yavaş yavaş ünlü oyuncular da kente gelmeye başladı. The Thin Red Line (Dar Geçit) adlı Amerikan yapımı filmde başrolleri paylaşan Nick Nolte ile Sean Penn yarışmalı bölümde yer alan filmlerinin ilk gösterimine katıldılar. Terrence Malick'in yönettiği, yaklaşık üç saat süren film, 2.Dünya Savaşı'nda Amerikalılar ile Japonlar arasında Pasifik Okyanusu'ndaki bir adada yapılan savaşı konu ediniyor. James Jones'un romanından uyarlanan savaş filminde Nolte ile Penn sergiledikleri oyunculuk gücüyle parıldarken film izleyiciler üzerinde aynı etkiyi yapmıyor.

49. Berlin Film Festivali'nde İspanya yapımı Entre Las Piernes (İki Bacak Arasında) adlı film ile Fransız-Belçika-İsviçre ortak yapımı Karnaval adlı filmler festivalde beğenilen yapımlardan. Yönetmenliğini Manuel Gomez Pereira'nın yaptığı 115 dakikalık filmde başrolleri Javier Bardem, Victoria Abril ile Juan Diego paylaşıyor.

Kısaca Berlinale olarak da adlandırılan Berlin Film Festivali'nde, bir Arap genci ile bir karnavalda tanışıp aşık olduğu kadının öyküsünü anlatan Karnaval adlı film de ilgiyle izlendi. Thomas Vincent'in yönettiği Fransız-Belçika-İsviçre ortak yapımı eserde Amar Ben Abdallah, Sylvie Testud ve Clovis Corillac rol alıyorlar.

Festival henüz ilk günlerini yaşadığı için ‘‘Altın Ayı'yı hangi film alacak?’’ tartışmaları daha başlamadı ancak festivalin açılış filmi olarak gösterilen Alman yapımı Aimee ve Jaguar için ‘‘Altın Ayı'yı alır’’ şeklinde spekülasyonlar yapılıyor. Gerçek bir hikayeden yola çıkan Aimee ve Jaguar Hitler döneminde bir Yahudi ile Alman kadın arasında geçen lezbiyen aşk ilişkisini çok çarpıcı bir şekilde beyazperdeye aktarıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!