Dünya iletişiminin geleceği Türkiye’de tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya iletişiminin geleceği Türkiye’de tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 00:00

Dünya telekomünikasyon sektörüne yön veren devler, Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü Kutlamaları nedeni ile Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer’in ev sahipliğinde 22-23 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek 3. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı’nda buluşacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Genel Sekreteri Dr. Hamadoun I. Toure’nin de katılacağı konferans, 5 oturumda gerçekleştirilecek. Başkanlığını, Telekomünikasyon Kurulu 2. Başkanı Galip Zerey’in yapacağı işletmecilerin bilgi toplumu perspektifi konulu oturuma, Türk Telekom Genel Müdürü Dr.Paul Doany, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Vodafone Grup Doğu Avrupa Bölgesi ve Türkiye CEO’su Ian Gray ve Avea CEO’su Cüneyt Türktan katılacak. Başkanlığını ITS Başkanı Erik Bohlin’in yapacağı telekomünikasyon düzenleyici politikasında küresel eğilimler konulu oturumda ise OECD Telekomünikasyon ve Bilgi Politikaları Bölümü Başkanı Dimitri Ypsilanti, ITU-BDT Düzenleyici ve Piyasa Ortamı Birimi Yöneticisi Susan Schorr, Avrupa Komisyonu, Bilgi Toplumu ve Medya Genel Müdürlüğü Direktörü Dr. Bernd Langeheine, Colombia Üniversitesi, Tele-Information Enstitüsü Direktörü Prof.Eli Noam, University of Warwick Business School’dan Prof. Martin Cave konuşmacı olacak.

Yoğun program

Başkanlığını Arnavutluk Düzenleyici Kurumu Eski Başkanı Hydajet Kopani’nin yapacağı Karadeniz ve Hazar Bölgesi’nde düzenleyici gelişmeler konulu oturuma Romanya Düzenleyici Kurumu Başkanı Dan Georgescu, Telekomünikasyon Kurumu Kurul Üyesi Ahmet Hamdi Atalay, Gürcistan Ulusal Haberleşme Komisyonu İzleme Dairesi Başkanı Mikheil Gotoshia, Azerbaycan Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Daire Başkanı Alyar Tamirov, Kazakistan Haberleşme ve Enformasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Askar Bishigayev, Ukrayna Ulusal Haberleşme Düzenleme Komisyonu Başkanı Volodymyr Zvieriev katılacak. Başkanlığını AGCOM Başkanı, ERG Eski Başkanı Roberto Viola’nın yapacağı sabit geniş band uygulamaları ve gelişmeler konulu oturumda da, Mısır Düzenleyici Kurum Başkanı Dr.Amr Badawi, ANACOM Başkanı Jose Manuel Amado da Silva, Bundesnetzagentur ve Avrupa Düzenleyiciler Grubu Uluslararası Faaliyetler ve Kuruluşlarla Koordinasyon Yöneticisi Dr.Annegret Groebel yer alacaklar. Başkanlığını Telekomünikasyon Kurul Üyesi T. Ayhan Beydoğan’ın yapacağı sabit geniş band uygulamaları Türkiye örneği başlıklı oturuma ise TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Borusan Telekom Genel Müdürü Mehmet Başer, Doğan İletişim Genel Müdürü Fazıl Esen, Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ve Tellcom Operatör İlişkileri ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Olgu Dinçoğlu katılacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!