Dünya basınından manşetler - 23 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Dünya basınından manşetler - 23 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 09:36

İşte dünyada günün öne çıkan manşetleri:

Haberin Devamı

DÜNYA BASINI

THE NEW YORK TIMES

--Kriz Avrupalıların yaşam standardını tehdit ediyor

Euroyu tehdit eden ekonomik kriz, nüfusu gittikçe yaşlanan ve büyüme hızı düşen Avrupa’nın standart toplum refahını sürdürülebileceği konusunda şüphe oluşturuyor.

 

--Google’ın Pazar payı mercek altında

ABD hükümeti, internetin en büyük arama motoru şirketi Google’ın sahip olduğu dev pazar payının internet araştırması ve reklâmcılığındaki rekabete zarar verdiği görüşünde.

 

THE WASHINGTON POST

--ABD stratejisinin geleceği Kandahar’da belli olacak

Taliban’ı Afganistan’dan atmak için ülkenin en büyük ikinci kenti Kandahar’da yürütülen operasyonda alınacak sonuçlar, ABD stratejisinin geleceğini belirleyecek öneme sahip.

Haberin Devamı

 

--Clinton’dan Çin’de halk insanı imajı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerginlikten ve İran’ın nükleer bomba elde etmesi endişelerinden birkaç saatliğine olsa da uzaklaşarak Şanghay 2010 Fuarı’na katıldı.

 

THE GUARDIAN

--Düşen Hindistan uçağında 150’den fazla ölü var

Cumartesi günü Mangalore’da düşen uçakta 150’den fazla insan hayatını kaybetti. Ormanlık alana düşen ve ikiye ayrılarak alevler içinde kalan uçaktan sekiz kişi sağ çıkmayı başardı.

 

--Ed Miliband çok önemli bir destek kazandı

İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı David Miliband’in kardeşi Ed Miliband, İşçi Partisi’nin yeni lider olma konusunda favori gösterilen kardeşine göre daha avantajlı duruyor.

 

HAARETZ

--Kuzey sınırındaki tansiyon yükseliyor

Hizbullah’ın lider kadrosundaki Nevil Kavuk, Şii örgütün Pazar günü İsrail’de düzenlenecek askeri tatbikat öncesinde alarm durumuna geçtiğini belirtti.

 

Haberin Devamı

--Abbas Mitchell’e baskı kuruyor

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 2008 yılında İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert’in yaptığı tekliflere sundukları şartların aynı olduğunu belirterek, ABD Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell’den İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun bu hususu dikkate alması için özen göstermesini istedi.

 

EKONOMİ BASINI

CNBC

--Google internet devi ‘olmalı mı’ sorgusu

1990’lı yıllarda Microsoft’un tekeline karşı mücadele veren avukat Gary Reback, bugün federal hükümete tekelinin tehdit edici bir boyuta ulaşmak üzere olduğunu öne sürdüğü başka bir şirketi hedef gösteriyor: Google.

 

--Obama petrol araştırmalarına sıkı denetim getirecek

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, Cumartesi günü kıyı açıklarındaki petrol araştırmak için yapılan sondaj çalışmalarına sıkı denetim getirileceğini ve Meksika Körfezi’nde yaşanan türden felaketlerin önüne geçileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!